Чт, 2024-04-25, 06:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:37
З боку Росії економічна загроза Україні є неприйнятною - ЄК
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європейський Союз називає неприйнятними будь-які економічні загрози з боку Росії на адресу України, пов'язані з можливим підписанням Угоди про асоціацію з ЄС, повідомив  представник Європейської комісії Джон Кленсі у Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

Представник ЄК поставив під сумнів підстави для Росії щодо обмеження українських товарів. "ЄС хотів би відзначити, що, незважаючи на численні двосторонні подразники в торгівлі з Україною, спрощення торгівлі для української продукції, дійсно, можливо і застосовується навіть для чутливих продуктів, як це показали останні списки українських господарств для експорту яєць та птиці на ринок ЄС. У цьому зв'язку ЄС ставить під сумнів підстави для Росії щодо обмеження експорту українського товару ", - заявив він.

Крім, того, Дж.Кленсі знову позначив позицію Євросоюзу, який "вважає принципово важливим, що переговори з ЄС щодо зони вільної торгівлі не завадять Україні розвивати конструктивні відносини з Митним союзом і Євразійським економічним регіоном, поки ці відносини засновані на принципах і правилах СОТ і поки це не суперечить майбутній зоні вільної торгівлі Україна - ЄС (українське торговельне законодавство наближене до законодавства ЄС) ".

"Таким чином, на думку ЄС, будь-яка економічна загроза з боку Росії, спрямована проти України і пов'язана з можливим підписанням країною Угоди про асоціацію з ЄС, є неприйнятною", - заявив він.

При цьому представник ЄК зазначив, що ЄС у даний час має торговельні проблеми як з Росією, так і Україною. "ЄС очікує, що рішення цих проблем з обома партнерами буде швидким, в суворій відповідності з буквою і духом зобов'язань України і Росії в рамках СОТ", - підкреслив Дж.Кленсі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1009 | Додав: adminA | Теги: ЄК, неприйнятною, економічна загроза Україні, Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]