Вт, 2024-04-23, 18:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
З Днем народження, Україно! Незалежності сьогодні - 22 роки
Інші останні Офіційні новини
Україна в суботу, 24 серпня, відзначає 22-ту річницю проголошення незалежності. По всій країні пройдуть урочисті заходи та народні гуляння.

День Незалежності України - державне свято, що відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною радою УРСР Акта проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення української держави в сучасному вигляді.

Масштабніше всього День незалежності відсвяткують у столиці: міська влада підготувала програму розваг на будь-який смак. Опозиційні сили у цей день планують пройти маршем по центру Києва, а також провести мітинг в одному з центральних парків міста.

Завершиться святкування традиційно концертом і феєрверком.

Програма святкування Дня незалежності України традиційно розпочнеться з церемонії покладання квітів керівництвом держави та міста до пам'ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському в Києві. Потім біля пам'ятника Володимиру Великому відбудеться молитва за Україну.

Нагадаємо, що в цілодобовому режимі правопорядок під час свят будуть забезпечувати понад 10 тисяч правоохоронців.

Президент Янукович привітав українців з Днем Незалежності

Президент України Віктор Янукович виступив із зверненням до народу з нагоди Дня Незалежності.

"Сьогодні, у непрості для всього світу часи, я закликаю всіх громадян нашої держави об'єднається заради спільної мети - розвитку економічно потужної, демократичної незалежної України, якою пишалися б наші батьки і нащадки", - наголошується у зверненні, поширеному прес-службою Януковича.

Глава держави також згадав про святкування 1025-річчя Хрещення Русі, зазначивши, що "прийняття християнства як державної релігії стало історичним кроком, ... який вивів Київську Русь у сім'ю християнських європейських народів".

"Я вірю в український народ, у його тисячолітню мудрість, силу і наполегливість", - йдеться у зверненні Президента.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 964 | Додав: adminA | Теги: З Днем народження, Україно! Незалежності сьогодні - 22 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]