Пт, 2024-04-26, 21:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:40
З Ірану ще не зняли санкції, а туди вже їде велика делегація з України
Інші останні Економічні новини

Україна має намір активізувати співпрацю з Іраном, зокрема у сфері машинобудування, у зв'язку з очікуваним рішенням США про зняття санкцій з цієї країни, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я 14-16 вересня їду, швидше за все, з міністром сільського господарства і з великою групою підприємців і промисловців для того, щоб налагоджувати співпрацю з цією країною. Після зняття, як ми сподіваємося, санкцій США там відкриваються великі можливості. Минулого тижня ми проговорили з послом напрямки співпраці, переважно це стосується промислових підприємств із метробудування, іншого машинобудування", - повідомив Абромавічус під час засідання Кабінету Мністрів у середу, 19 серпня.

14 липня 2015 року у Відні було погоджено підсумковий Спільний всеосяжний план дій щодо іранської ядерної програми. ІРІ зобов'язалася не виробляти збройовий плутоній, протягом 15 років мати в розпорядженні не більш як 300 кг збагаченого до 3,67% урану, переобладнати ядерні об'єкти і використовувати їх винятково в мирних цілях. Експерти МАГАТЕ будуть проводити моніторинг ядерних об'єктів протягом 25 років.

Натомість найближчим часом має розпочатися зняття санкцій. При цьому збройове ембарго, накладене РБ ООН, буде збережено протягом 5 років, заборона на постачання до Ірану технологій балістичних ракет - протягом 8 років.

20 липня цей план підтримала Рада Безпеки ООН.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: україна, санкції, делегація, Іран | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]