Чт, 2024-04-25, 09:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:13
Закон дозволяє вручати повістки на вулиці - Генштаб. ВІДЕО
Інші останні Новини України

Чинне законодавство не забороняє вручати повістки на вулиці і робити це можна за будь-якого часу світлої частини доби. Про це 29 червня в ефірі Громадського ТБ заявив перший заступник начальника ГУ оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ Володимир Талалай, пояснюючи ситуацію, коли в Харкові призовникам нібито вручали повістки просто посеред вулиці.

"Чинне законодавство не забороняє вручати повістки на вулиці. Це може бути за будь-якого часу світлої частини доби: коли людину зустріли на вулиці і вручили їй повістку – тут порушення немає, ні з боку військкомату, ні з боку правоохоронців, які супроводжують військових до комісаріату. Що стосується випадку, що нібито просто на вулиці заповнювалася та підписувалася повістка – це необхідно конкретно розібратися: чи був факт заповнення чи підпису", - зазначив Талалай.

Нагадаємо, в Україні 19 червня почалася шоста черга часткової мобілізації, покликана забезпечити ротацію військовослужбовців, призваних у ході третьої хвилі. Обсяги та кількісний склад шостої черги часткової мобілізації не підлягають оприлюдненню як складової мобілізаційного плану. Як і раніше, особливий попит матимуть фахівці для комплектування високомобільних десантних військ, розвідки, механізованих і танкових підрозділів, а також фахівці ремонтних спеціальностей, водії, військові інженери та ін.

При цьому планується, що до шостої хвилі мобілізації в рівних пропорціях потраплять як військовозобов'язані, які мають досвід військової служби, так і ті, хто раніше її не проходив. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 873 | Додав: adminA | Теги: закон, вручання повістки на вулиці, Генштаб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]