Ср, 2024-04-24, 00:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:57
Засідала Київрада: депутатами трощили вікна, ламали ребра, вибивали зуби
Інші останні Столичні новини - новини Києва
Партія "Батьківщина" вимагає притягнути організаторів сьогоднішньої провокації біля Київради до відповідальності і негайно призначити вибори в Києві.

Про це йдеться у переданій агентству УНІАН заяві партії.

"Сьогодні, 19 серпня, під прикриттям міліцейських спецпідрозділів" Беркут "і заручників - бюджетників, яких влада змусила живим щитом закрити вхід до Київради, відбулося її незаконне і нелегітимне засідання. Нинішній режим Януковича пішов на реалізацію найбільш конфліктного варіанту розвитку подій, спровокувавши бійки і побиття парламентаріїв, які захищали право киян обирати собі владу. Народним депутатам від опозиції не дали пройти в будівлю Київської міської ради, окремі з них отримали фізичні травми - зламані ребра, вибиті зуби, черепно-мозкові травми - і зараз перебувають у лікарні", - заявляють у "Батьківщині".

"Представникам опозиції, громадським активістам вдалося не допустити, щоб збори колишніх київських депутатів прийняли нові рішення по" дерибану "київського майна і землі. Цей "бєспрєдєл" є репетицією майбутніх президентських виборів, коли, за задумом нинішнього антиукраїнського режиму, що не виборчі комісії, а "Беркут" разом з "тітушками" буде встановлювати результати виборчих перегонів", - йдеться в заяві.

Його автори зазначають, що "подібне силове протистояння, організоване владою, негативно впливає на євроінтеграційний курс України, не наближає, а, навпаки, віддаляє перспективу підписання Угоди про асоціацію на листопадовому саміті "Східного партнерства".

Партія "Батьківщина" вимагає притягнення організаторів і учасників сьогоднішньої провокації до кримінальної відповідальності і негайного призначення виборів Київського міського голови і Київської міської ради.

Нагадаємо, 9 серпня 2013 року "Батьківщина" заявляла про намір оскаржити рішення суду, яким Київрада VI скликання визнана легітимною.

Соболєв розповів, як "Беркут" вибивав депутатами вікна

Сьогодні в Київраді опозиція здобула перемогу, бо не дозволила прийняти незаконні земельні рішення.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат з "Батьківщини" Сергій Соболєв.

"Коли нелегітимна Київрада зрозуміла, що залишилося кілька хвилин до тих пір, щоб депутати потрапили до зали, вони швидко закрили сесію, прийнявши тільки рішення, що стосуються бюджету. Хоча вони також є нелегітимними. Переляк влади був очевидний. Те, що сесія була всього 14 хвилин, є яскравим підтвердженням того, що Янукович і його команда все роблять таємно від людей. У майбутньому такі рішення ніхто не визнає ", - зазначив він.

За словами політика, влада сьогодні прикривалася бюджетниками - як заради них проводилася сесія.

"Це зайве нагадування, як вони захазяйнували в Києві. По завершенню діяльності Київради і мера вони пішли на порушення закону, щоб внести якісь зміни в бюджетну політику. Їх сьогоднішні рішення по бюджету буде оцінювати прокуратура. Але нинішній генпрокурор Пшонка, а народний" , - зазначив Соболєв.

Говорячи про те, що Київрада вирішила звернутися до парламенту, щоб той призначив вибори в Києві, нардеп зазначив: "Дай Бог Тільки чомусь представники Партії регіонів, які повністю контролюють Київраду і Верховну Раду, не голосують за призначення цих виборів. Вони звертаються самі до себе - права рука до лівої. Як мінімум, це виглядає дивно ".

Він зізнався, що не може розповісти деталей було в будівлі Київради.

"Я не був всередині. Перебував на вулиці серед тих, кого відтіснили. Працівники "Беркуту" депутатами вибивали вікно. Багато саме таким чином потрапив до приміщення Київради", - додав депутат.

У мережі також з'явилося відео на якому видно як при спробі народних депутатів потрапити в будівлю Ківіради через вікно, один з беркутівців вдарив в обличчя депутата від "Свободи" Едуарда Леонова.

Раніше Арсеній Яценюк заявив, що завдяки протидії опозиції Київраді не вдалося проголосувати більше 400 питань, які були включені до порядку денного Київради і в основному стосувалися питань переділу майна, землі і бюджету: "Вони проголосували тільки незрозумілі політичні рішення".

Яценюк підкреслив, що опозиція вимагає від Київради скасування незаконних рішень про відведення земельних ділянок, а також повернення комунального майна, і "притягнення до відповідальності всіх тих, хто розікрав половину Києва".

Герега: "Всі депутати, які хотіли працювати - прийшли"

Секретар Київради Галина Герега стверджує, що всі депутати Київради, які хотіли прийти на засідання сесії, мали змогу пройти до сесійної зали.

Про це Герега сказала журналістам після завершення пленарного засідання Київради, пише УНІАН.

"Наскільки я бачила, опозиційні депутати теж знаходились у залі. Чому вони не прийшли на відкриття сесії, мені незрозуміло", - сказала вона, коментуючи запитання представників ЗМІ, чому не пропустили опозицію на засідання, а також звинувачення опозиції на її адресу в тому, що саме вона винна в цьому.

За словами секретаря Київради, всі депутати, хто хотів працювати, хто хотів проголосувати за проекти, були в сесійній залі.

"Я бачила опозиційних депутатів далеко до початку пленарного засідання у сесійній залі. Вони були. Чому вони не прийшли на відкриття, незрозуміло. Я ж не буду всіх за руки водити. Всі дорослі люди", - сказала Герега.

Як відомо, з самого ранку "регіонали" заблокували усі входи до КМДА і не впускали туди опозицію.

Також в приміщення Київради не могли потрапити співробітники КМДА та депутати від УДАРу, крім того кабінет фракції УДАР в Київраді опечатали.

Позачергова сесія Київради тривала близько 10 хвилин, після чого секретар Київради Галина Герега заявила про закриття сесії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: ламали ребра, вибивали зуби, депутатами трощили вікна, Київрада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]