Пт, 2024-03-29, 17:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Застосують закон про декомунізацію - щоб заборонити КПУ. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Для заборони Комуністичної партії України буде застосовано закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки". Про це в інтерв’ю "5 каналу" сказав міністр юстиції України Павло Петренко.

Він наголосив, що "ми ним скористаємось для того, щоб прибрати з української сучасності комуністичні і нацистські символи та ідеологію".

Петренко нагадав, що "даний закон набрав чинності, уряд прийняв постанову про порядок визнання політичних партій такими, що не відповідають цьому закону, у всіх політичних партій і громадських об’єднань є місяць часу з моменту набуття чинності цього закону, а місяць закінчується в 20-х числах червня, для приведення своїх статутів у відповідність до закону".

"Ті, хто не приведуть їх у відповідність до закону, будуть заборонені в силу прямих норм закону", - наголосив Петренко. При цьому він додав: "Я думаю, що епопея з Комуністичною партією закінчиться в легальний спосіб".

Міністр зазначив, шо суддівський корпус "проявив свої відповідні слабкі місця, коли фактично суди підігрували КПУ в затягуванні розгляду справи".

Нагадаємо, 18 лютого судді Окружного адмінсуду взяли самовідвід у справі про заборону КПУ. Мін'юст попросив Вищий конституційний суд перевірити всіх суддів Окружного адмінсуду Києва через відмову від справи про заборону КПУ.

Міністр юстиції заявив, що судовий процес у справі КПУ зайшов у глухий кут через корупцію судової системи. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 827 | Додав: adminA | Теги: закон, заборонити КПУ. ВІДЕО, декомунізацію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]