Пт, 2024-04-26, 01:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:52
Згоріла козацька майстерня ковалів на острові-музеї Хортиця
Інші останні Новини з регіонів України

16 серпня о 1:25 на території історико-культурного комплексу "Запорізька Січ" в Запоріжжі на острові Хортиця посеред Дніпра сталася пожежа, повідомляють "Факты и комментарии".

"Горіли дві стилізовані під старовину глинобитні споруди, які з'єднані між собою дерев'яним навісом, - розповіли подробиці у прес-службі регіонального главку Державної служби з надзвичайних ситуацій. - Загальна площа пожежі склала 70 квадратних метрів. У Службу порятунку "101" про пожежу повідомив охоронець об'єкта. Вже через 9 хвилин на місці події працювали 6 одиниць техніки та 23 рятувальника. Майже півгодини знадобилося пожежним, щоб локалізувати пожежу і не допустити поширення вогню на інші дерев'яні споруди історико-культурного комплексу".

Враховуючи підвищений ступінь небезпеки і для запобігання можливих займань, вогнеборці ще півтори години проводили проливку дерев'яних конструкцій. На щастя, на пожежі ніхто не постраждав. Ймовірно, причиною загоряння стала блискавка, яка влучила в споруди, що і призвело до їх займання. За фактом події відповідні органи ведуть слідство.

Нічну грозу запорожці охарактеризували як страшну, про що є відповідні свідоцтва в соцмережах.

"Сьогодні виблискувало й гриміло, машини за вікном кричали усю ніч!", "Вночі розривало не по-дитячому", "Я просто трохи в ступор увійшла, коли біля мого вікна бабахнуло, і навіть поворухнутися боялася", "Найстрашніша гроза, яку я пам'ятаю "," Думала, Запоріжжя розірве... собака вив, як перед апокаліпсисом", - писали люди.

А на ранок користувачі сумували з приводу згорілої на території комплексу кузні. "Хортицю шкода", - повідомляли жителі.

30 травня на Хортиці відбулася поминальна тризна по козакам Запорозької Січі, зруйнованої 240 років тому російськими військами за наказом імператриці Катерини II.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: острів-музейї Хортиця, згоріла козацька майстерня ковалів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]