Чт, 2024-03-28, 16:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:21
Жителям зони АТО спростять отримання документів
Інші останні Офіційні новини

Мін'юст спільно з правозахисними організаціями розробив механізм, який дасть змогу спростити отримання документів з окупованих територій. Про це на круглому столі "Права громадян України в окупованому Криму" повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає ЛIГАБiзнесIнформ.

Петренко зазначив, що зміни пропонується внести до Цивільно-процесуального кодексу і в Цивільний кодекс.

"Суть їх буде зводитися до того, щоб кожен українець, який в силу життєвих обставин проживає на тимчасово окупованих територіях, міг дуже швидко отримати такий же сервіс, який отримує українець, який живе на території, підконтрольній українській владі", - сказав Петренко.

"Щоб протягом 24 годин він міг легалізувати народження дитини, шлюб, акт смерті і отримати документи, легальні документи, які надаються українською владою в регіонах, які знаходяться найближче до Криму, і в будь-якому місті України, якщо буде таке бажання, у тих людей, які живуть на окупованих територіях", - сказав міністр.

Петренко підкреслив, що звертатиметься з цим питанням до Верховної Ради, щоб вже на початку вересня це був один із пріоритетних законів - "тому що він стосується кількох мільйонів людей, які зараз перебувають у складному становищі і живуть на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасі".

Раніше повідомлялося, що основний документ громадянина України в Луганській області замінять "тимчасовими посвідченнями до терміну закінчення АТО".

Тука розповів, де будуть логістичні центри в Луганській області

У Луганській області логістичний центр для жителів окупованих територій відкриється в Станиці Луганській на площі біля автостанції, також планується у селищі Новотошківському.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної адміністрації.

Розташувати логістичний центр запланували на площі біля автостанції. Параметр площі дозволяє організувати значну кількість місць торгівлі продовольчими товарами і товарами першої необхідності, а також розмістити мобільні засоби банківського обслуговування для здійснення соціальних виплат.

Наявність у будівлі автостанції мереж електро-, водопостачання та водовідведення дозволяє організувати торговельні місця відповідно до чинних санітарно-епідеміологічних норм. У разі початку обстрілу з боку терористичних угрупувань, технічні приміщення автостанція також можливо використовувати як укриття для відвідувачів логістичних центрів.

"Ми також пропонуємо встановити постійні пункти спостереження для міжнародних організацій, що дозволить значною мірою підвищити рівень безпеки цивільного населення під час роботи логістичного центру", – зазначив керівник Луганської ВЦА Георгій Тука.

"Подібний центр, після погодження в РНБО, ми пропонуємо створити перед Будинком культури у смт Новотошківському Попаснянського району", додав він.

Наприкінці липня голова Донецької області Павло Жебрівський заявляв, що найближчим часом буде створено два логістичних центри на лінії розмежування, на їхнє облаштування виділено місяць.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 836 | Додав: adminA | Теги: жителі зони АТО, отримання документів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]