Сб, 2024-04-20, 04:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:55
Журналісти побували в підвалах бази "Торнадо". ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Рота патрульної міліції особливого призначення "Торнадо" спростувала інформацію про замінування території бази розташування і продемонструвала підвали, в яких, за словами головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, відбувалися тортури полонених.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У підвальних приміщеннях зберігаються продукти. "Торнадовці" запевняють, що усі звинувачення в їх адресу є помстою за розгорнуту ротою боротьбу з контрабандою через непідконтрольну територію України.

Нагадаємо, співробітники МВС обшукали базу розформованої роти спеціального призначення "Торнадо" в Луганській області.

Раніше Арсен Аваков повідомив, що в Луганській області затримані й судом заарештовані 8 осіб, зокрема семеро - бійці роти "Торнадо". Для всіх затриманих обрано судом запобіжний захід у вигляді арешту без застави. 18 червня голова МВС заявив, що підписав наказ про розформування роти.

Водночас головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Головна військова прокуратура з березня розслідувала особливо тяжкі злочини, здійснені бійцями роти МВС "Торнадо" в зоні АТО, серед них є неодноразово судимі особи.

18 червня бійці "Торнадо" заважали проведенню слідчих дій прокуратури, міліція намагалася врегулювати ситуацію. У МВС запевняли, що правоохоронні органи не штурмуватимуть базу спецпідрозділу.

19 червня дружина заарештованого командира роти Руслана Онищенка, штатний психолог роти Юлія Мажула розповіла, що рота патрульної служби особливого призначення міліції "Торнадо" не має наміру роззброюватися в один момент. За її словами, згідно із законодавством, у бійців роти є місяць для того, щоб за процедурою після ознайомлення з наказом про розформування звільнитися з органів внутрішніх справ та скласти зброю.

Комісія МВС України, яка прибула в Сєвєродонецьк (Луганська обл.), запевнила бійців "Торнадо", що готові надати можливість проходження служби в інших підрозділах тим, хто виявить таке бажання і не скоював злочину. Як повідомляє прес-служба ГУМВС України в Луганській області, комісія МВС, створена за наказом Авакова, прибула в Сєвєродонецьк вночі з метою якнайшвидшого врегулювання конфлікту і розслідування чинників, які його спричинили.

19 червня Матіос заявив, що база в Луганській області, де забарикадувалися бійці "Торнадо", замінована.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: підвали бази Торнадо, журналісти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]