Вт, 2024-04-23, 23:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:28
"Афганці" вимагають Раду саморозпуститися
Інші останні Офіційні новини

Представники форуму громадських організацій вимагають від Верховної Ради саморозпуститися і призначити дату дострокових виборів.

Про це йдеться в їхніх зверненнях до народних депутатів і президента Віктора Януковича, прийнятих на форумі, що пройшов у п'ятницю, 14 жовтня в Києві, - повідомляє "Остров".

Депутатам дали крайній термін до 3 листопада, після чого якщо вимоги про саморозпуск не будуть виконані учасники форуму обіцяють почати акцію громадської непокори.

"Ви дискредитували себе щоденним звуженням і скасуванням соціальних, економічних, і громадських прав і свобод, погіршенням нашого життя, знищенням майбутнього наших дітей постійними спробами перетворити наш народ на рабів і жебраків. Ви повинні піти самі. Інакше ми вам допоможемо це зробити", - йдеться в зверненні.

У документах зазначено, що це звернення підтримали "представники сотень громадських організацій і понад 30 тисяч ініціативних груп із усіх регіонів".

Незважаючи на те, що на виступ на форумі записалися, за словами організаторів, більш як 300 осіб, нікому не дали слова.

Форум, що протривав лише 30 хвилин, почався і завершився виступами його організаторів. Людям пояснили, що тепер не час для розмов і запропонували вже зараз вирушити в регіони "для роботи з людьми".

У президії Форуму були один з активістів Податкового майдану Олександр Данилюк, що представляє організацію "Спільна справа" і представники Всеукраїнської організації воїнів-інтернаціоналістів "Ніхто крім нас".

Саме ці організації виступили головними організаторами форуму.

Як ми повідомляли, податкова міліція за підтримки озброєних співробітників спецпідрозділів проводила обшук в офісі організації ветеранів війни в Афганістані "Ніхто крім нас" (вул. Велика Васильківська, 65, 3-й поверх).

Також обшук проводився у помешканні лідера організації Олександра Ковальова, повідомляла прес-служба руху.

Зазначається, що обшуки можуть бути пов'язаними з подіями 20 вересня під Верховною Радою, коли афганці здійснили штурм парламенту, і підготовкою, загальноукраїнського Форуму громадянського суспільства, який повинен "мобілізувати на активну боротьбу всіх воїнів-афганців та дати новий поштовх політичній активності всього суспільства".

Також варто зазначити, що представники громадських організацій попередили нещодавно владу про те, що народ, який наймав їх на роботу, може розірвати трудовий договір з ними у разі невиконання вимог учасників акцій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1237 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]