Ср, 2024-04-24, 10:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:03
Через проблеми в єврозоні на світових ринках дорожчає золото
Інші останні Новини світу

Ціни на золото у вівторок, 4 жовтня, демонструють упевнену позитивну динаміку на тлі збільшення попиту на надійніші активи з причини стурбованості щодо ймовірності дефолту Греції, свідчать дані бірж. Грудневий ф'ючерс на золото в ході електронних торгів у Нью-Йорку на біржі Comex на 11.08 за київським часом подорожчав на 0,7%, до 1670 доларів за тройську унцію, передає РИА "Новости".

Основною темою для світових фінансових ринків залишаються боргові проблеми в Греції, розв'язання яких досі не знайдено, що загрожує країні дефолтом, хоча європейська влада заявляє, що цього не відбудеться. При цьому раніше стало відомо, що надання Греції чергового траншу фінансової допомоги переноситься до листопада.

Учасники торгів також звернули увагу на повідомлення про те, що аналітики Credit Suisse підвищили прогноз щодо вартості золота в 2012 році до 1859 доларів з 1540 доларів.

"Довгострокова динаміка зростання вартості золота продовжується, не виключено, що ціни на метал можуть підвищитися до 2000 доларів в 2012 році", - вважає аналітик Phillip Futures в Сінгапурі Он Йі Лін.

Зростання цін на золото в 2010 році на 30% стало рекордним, за третій квартал метал подорожчав на 8%. При цьому за вересень золото подешевшало на 11%. Десятирічний період зростання вартості металу став найтривалішим періодом збільшення ціни, принаймні з 1920 року.

Основними чинниками підтримки вартості золота, яке розглядається інвесторами як надійніша альтернатива нестабільним валютам і схильних до серйозних коливань акціям компаній, залишаються боргова криза в Європі і прискорення інфляції в різних країнах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1141 | Додав: nowyny | Теги: золото | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]