Пт, 2024-04-19, 08:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:28
FATF вилучив із "чорного списку" Україну: тут відтепер не "миють" грошей
Інші останні Економічні новини

FATF (Financial Action Task Force) вилучив Україну з чорного списку. Про це заявила перший заступник голови Адміністрації президента України Ірина Акімова. На брифінгу 31 жовтня вона повідомила, що відповідне рішення було ухвалено на засіданні FATF 29 жовтня, передає "Інтерфакс-Україна".

За її словами, це є сигналом для світової фінансової системи, що Україна не становить жодних фінансових ризиків.

Коментуючи останні заяви представників ЄС про просування в переговорах щодо створення зони вільної торгівлі, Акімова зазначила, що у світі зросла довіра до України.

"Україна просунулася далеко вперед", - наголосила перший заступник голови адміністрації, зазначивши, що після того, як Україну було внесено до чорного списку FATF, Кабмін і Нацбанк почали активно готувати всі законодавчі акти для приведення їх у відповідність до вимог FATF.

Як зазначено в повідомленні FATF за підсумками пленарного засідання 27-28 жовтня в Парижі, організація вітає суттєвий прогрес України в поліпшенні його режиму боротьби з відмиванням грошей і протидії фінансуванню тероризму (AML/CFT).

"Україна здебільшого виконала свої зобов'язання з плану дій щодо стратегічних хиб, які FATF виявила в лютому 2010 року. Україна, отже, більше не підлягає контролю FATF у рамках глобального AML/CFT процесу", – зазначено в повідомленні.

Згідно з ним, Україна й надалі працюватиме у напрямі подальшого посилення режиму AML/CFT, надаючи інформацію про цю роботу для підготовки взаємної доповіді про оцінку.

FATF (Група з розроблення фінансових заходів з боротьби з відмиванням грошей) - міжурядова організація, створена в 1989 році за ініціативою керівників країн Великої сімки.

У вересні поточного року Україна подала звіт до FATF. За словами голови Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку Дмитра Тевелєва, "це дає підстави гадати, що Україну виведуть із сірого списку FATF".

За його словами, у звіті України близько 60% присвячено поліпшенню нормативної та законодавчої боротьби з відмиванням грошей.

Раніше, з 2001 по 2004 роки, Україна вже перебувала в "чорному списку" країн, що недостатньо борються з відмиванням грошей.

У лютому 2010 року FATF опублікувала список держав, що мають недоліки в національних режимах і висловили намір їх удосконалювати. У такий список потрапила Україна.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1160 | Додав: nowyny | Теги: FATF, Financial Action Task Force | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]