Сб, 2024-04-20, 11:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:15
InoPressa: Як "Борис-двоєженець" обізвав Абрамовича
Інші останні Новини світу

У лондонському суді тривають слухання за позовом Бориса Березовського до Романа Абрамовича, якого той звинувачує в шантажі, зловживанні довірою і порушенні умов контракту. Преса обговорює скандальні свідоцтва і санкт-петербурзький "сертифікат про шлюб" 1999 року нерозлученого на той момент Березовського.

Як повідомляється в опублікованому газетою The Independent матеріалі Браяна Фармера, днями суду були пред'явлені письмові свідчення Олени Горбунової. "Я пам'ятаю, що після тієї зустрічі Борис був обурений. Я пам'ятаю, що Борис назвав Романа "ублюдком", - розповіла Горбунова про зустріч олігархів на Кап д'Антіб у грудні 2000 року. - Більше ми ніколи не запрошували його на наші вечірки. Борис взагалі не хотів його більше бачити".

Наталія Носова, яка обіймала посаду заступника генерального директора компанії "ЛогоВАЗ", і її чоловік Майкл Ліндлі в жовтні 2009 року уклали з Борисом Березовським договір, згідно з яким у разі задоволення претензій Березовського до Абрамовича вони отримують 1% стягнутої суми, передає The Financial Times за матеріалами судових слухань. Як підрахувала кореспондентка Джейн Крофт, винагорода може досягти 140 млн доларів.

Носова ствердно відповіла на пряме запитання адвоката Абрамовича Джонатана Сампшена, чи існує така домовленість. У позові вона, за її словами, виконує свого роду "менеджерські функції", оскільки "не так багато людей знає підґрунтя"; за договором, вона повинна "надати Березовському, а в разі його смерті, що дуже важливо, його сім'ї, сприяння у відшкодуванні збитків, завданих його активам". Як і Горбунова, Носова повідала про розмову Абрамовича і Березовського на французькій Рив'єрі - зі слів Бадрі Патаркацишвілі, який також, за її словами, був присутній на цій зустрічі.

Особисті секрети бізнесмена The Daily Mail розкриває у статті під назвою "Таємне життя Бориса-двоєженця". Оглядач Річард Кей роздобув документи, "з яких випливає, що Березовський більше десяти років тому таємно одружився в Росії з Оленою (Горбуновою)". Церемонія відбулася 22 січня 1999 року в санкт-петербурзькому Палаці одружень номер 1, мовиться в статті. У копії свідоцтва про шлюб зазначено, щоб обидва на день одруження були "розлучені". Як відомо, сенсаційне розлучення Березовського з колишньою дружиною Галиною відбувся лише три місяці тому, вказує видання.

"Вона була в шоці, коли дізналася, що він оформив цей так званий шлюб, навіть не потрудившись з нею спочатку розлучитися", - цитує видання друга чи подругу Галини. Надійшов і коментар від прес-секретаря Березовського: "Ні Березовський, ні Горбунова не вважають санкт-петербурзьке свідоцтво законним свідоцтвом про шлюб. У процесі його розлучення з Галиною суд був повідомлений про існування цього сертифікату і не вважав його значимим для надання Галині розлучення. У радянські часи двоєженство було серйозним злочином, але в 1995 році його вилучили з російського Кримінального кодексу. Воно і досі незаконне, але фактично не карається".

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1126 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]