Пт, 2024-04-19, 07:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:12
InoPressa: Класична "любовна пастка" в стилі холодної війни
Інші останні Новини Європейського Союзу

Підбираючи жертву в надрах британського парламенту, Кремль міркував просто: потрібен депутат-ловелас, бажано який симпатизує Росії. Майк Хенкок, який став ідеальною мішенню для помічниці Каті з важким прізвищем, нині виходить з комітету Палати громад через шпигунський процес над екс-коханкою, пише преса. MI-5 переслідує Затуливетер тільки через уявні паралелі зі справою Анни Чапман, заявляють її адвокати.

Британський ліберал-демократ, колишню помічницю якого MI-5 звинувачує в шпигунстві на користь Росії, подав у відставку з комітету Палати громад з оборони, повідомляє The Guardian. Майк Хенкок "заявив, що сподівається повернутися до комітету після закінчення слухань про депортацію Каті Затуливетер, з якою у нього був чотирирічний роман, що нині залишився в минулому".

"Я хотів би прояснити: я ніколи не передавав Затуливетер матеріалів, які не були загальним надбанням чи засекречених", - сказав він керівнику ліберал-демократів у парламенті Алістару Кармайклу.

Слухання у справі Катерини Затуливетер, які проводяться в Спеціальній комісії з імміграційних апеляцій, продовжаться у четвер, і на них будуть представлені свідоцтва MI-5, деякі з яких заслухають за зачиненими дверима, додає видання.

Майк Хенкок, який опинився в центрі шпигунських ігор, був підходящою мішенню для "любовної пастки", пише The Daily Mail. Підбираючи жертву для своїх класичних пасток у стилі холодної війни, Кремль керується простим набором критеріїв: жертва повинна бути небайдужа до жіночої статі і, переважно, симпатизувати Росії та її похмурій посткомуністичній політиці. Якщо Катю Затуливетер справді відрядили спецслужби, щоб потрапити в серце британського парламенту, не дивно, що вона поклала око на Майка Хенкока. Цього тижня на слуханнях у лондонському суді 26-річна російська білявка підтвердила найгірші побоювання MI-5, вперше зізнавшись у чотирирічному романі з Хенкоком, а також у контактах з європейськими політиками, дипломатами і навіть співробітником НАТО.

Хенкок і Затуливетер познайомилися на конференції в Росії, за деякий час Хенкок знову приїхав до Москви, і у них зав'язався роман. "Імовірно, до цього часу Затуливетер вже була завербована російською розвідкою", - зазначає газета. Через п'ять місяців вона приїхала до Британії, де Хенкок надав їй роботу стажерки із зарплатою 250 фунтів стерлінгів на місяць і пропуском до Палати громад. Росіянку, заарештовану в грудні минулого року в аеропорту "Гетвік", звинувачують у використанні своєї присутності в парламенті та ліжку Хенкока для збору інформації та її передачі російським спецслужбам, мовиться в статті.

"Погляньте на минуле Хенкока (найпевніше, кремлівські апаратники так і зробили), і ви побачите чарівних східноєвропейських жінок, які з'являються нізвідки одна за одною, як матрьошки, - пише кореспондент Барбара Девіс. - Є ще колишні коханки, котрі розповідали, як Хенкок, вже одружений, чарував їх, даруючи плюшевих ведмедиків і цукерки, а потім безсердечно кидав".

Очевидно, що симпатії Хенкока до Росії і його слабкість до красивих жінок роблять його ідеальною мішенню для "любовної пастки". Хоч як би він заперечував факт передачі інформації, для депутата настали непрості часи. "Незалежно від того, став він чи ні мимовільною мішенню російських спецслужб, завдяки його зв'язку з кокетливою білявкою його бурхливе минуле знову наздоганяє його", - резюмує видання.

Адвокати Катерини Затуливетер, колишньої помічниці британського парламентаря, звинуваченої в шпигунстві, "заявили вчора, що MI-5 переслідує її тільки через уявні паралелі зі справою Анни Чапман", пише The Independent. Під час перехресного допиту співробітника MI-5 в ході розгляду апеляції проти її депортації, адвокат Тім Оуен заявив, що рішення про порушення справи проти його клієнтки було "тільки результатом справи Анни Чапман і тієї популярності, якої вона набула".

Співробітник MI-5, відомий лише як ZZ, сказав, що ці справи не зовсім однакові, хоча подібність між ними є: і Чапман, і Затуливетер - молоді російські жінки і обидві "показали себе майстерними інтриганками".

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1307 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]