Пт, 2024-03-29, 08:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:49
Янукович не поїде до Брюсселю, поки не буде проекту асоціації з ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Янукович вирушить до Брюсселя після того, як основна частина переговорів з Євросоюзом про підписання Угоди про асоціацію буде завершена, і проект договору буде спрямований на технічну підготовку до парафування. Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, передає Lb.ua.

"Президент поїде до Брюсселя, коли основна частина переговорів буде завершена, і він буде готовий вийти з паном Баррозу і заявити, що основна частина переговорів завершена, і угода направляється на технічну підготовку до парафування. Ми сподіваємося, що це відбудеться скоро", - сказав Волошин.

За його словами, цей візит повинен відбутися ще до початку саміту, запланованого на середину грудня, але головні питання не в даті візиту, а в процесі проведення переговорів і в їх результаті.

Раніше повідомлялось, що Януковича може бути запрошено до Брюсселя на третій тиждень листопада. 18 жовтня лідери ЄС ухвалили рішення перенести зустріч з президентом України Януковичем до кращих умов.

Раніше повідомлялось, 20-й раунд переговорів щодо Угоди про асоціацію (УА) між Україною та Європейським Союзом завершився провалом. Київ не відступив від вимоги фіксації в документі перспективи членства в ЄС і не пішов на компроміс з інших суперечливих моментів. Єдиним питанням, з якого досягнуто успіху, стала відмова від терміну "довгостроковий" щодо скасування візового режиму, однак назвати це досягненням переговорних груп не можна - сторони лише реалізували рішення, досягнуте на саміті Східного партнерства.

25 жовтня в рамках 20-го раунду переговорів щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у Києві фракції Європарламенту узгодили текст резолюції. Європарламент планує вимагати від офіційного Києва забезпечити колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко право на участь у політичному житті Україні тепер і на виборах.

А минулого тижня в Брюсселі офіційно завершилися переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Раніше Європейський Союз підтвердив, що саміт Україна-ЄС відбудеться в грудні. На цьому саміті мали завершити переговорний процес щодо підписання Угоди про асоціацію України та ЄС.

Але президент України заявив, що Київ готовий перенести на більш пізній термін підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі, заплановане на грудень, якщо європейські лідери будуть до цього не готові у зв'язку з вироком Тимошенко. Європа зазначає, що справа не стільки в Тимошенко, скільки в порушенні Україною основних принципів демократії і ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1165 | Додав: nowyny | Теги: янукович, Євросоюз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]