Сб, 2024-04-20, 10:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:41
Янукович не звільнить Тимошенко і відмовиться від Брюсселя
Інші останні Політичні новини

Янукович, найпевніше, не поїде до Брюсселя. Про це повідомляють джерела "Української правди" в Партії регіонів.

За їхніми словами, Янукович схиляється до того, щоб скасувати візит до Брюсселя, запланований на 20 жовтня, усвідомлюючи, що переговори з керівництвом ЄС будуть присвячені звільненню Юлії Тимошенко.

Співрозмовник ЗМІ зазначив, що скасування візиту до Брюсселя означатиме також, що Партія регіонів не голосуватиме за декриміналізацію статті, за якою було засуджено Юлію Тимошенко.

Водночас голова Адміністрації президента України Сергій Льовочкін сьогодні повідомив, що 20 жовтня 2011 року Янукович відбуває в шестиденне латиноамериканське турне, у ході якого передбачається відвідання з державними візитами Республіки Куба та Федеративної Республіки Бразилія, повідомляє прес-служба президента.

Проте напередодні латиноамериканського турне, яке починається 20-го жовтня, президент Янукович можливо відвідає Брюссель, заявив Льовочкін.

"Льовочкін повідомив, що напередодні турне (візити на Кубу і до Бразилії - ред.), У першій половині дня 20 жовтня, можливо відвідини президентом Брюсселя", - інформує офіційний сайт голови держави.

Як відомо, запрошення відвідати Брюссель 20 жовтня було надіслано Януковичу президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу.

Нагадаємо, 11 жовтня Печерський райсуд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років ув'язнення з забороною обіймати певні державні посади протягом ще 3 років. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити "Нафтогазу України" 1,516 млрд грн.

Янукович заявив, що рішення суду щодо Тимошенко не є остаточним. За словами Януковича, вирок суду ґрунтувався на чинному Кримінально-процесуальному кодексі зразка 1962 року, який сильно застарів.

Сама Тимошенко раніше стверджувала, що вирок їй було написано ще до порушення кримінальної справи за вказівкою самого Януковича, бо той вважає її небезпечним конкурентом.

Політики Європейського Союзу розкритикували вирок Тимошенко, назвавши суд над екс-прем'єром політично вмотивованим. Зокрема голова європейського парламенту Єжи Бузек висловив стурбованість ситуацією у сфері верховенства права в Україні у зв'язку з вироком Юлії Тимошенко і закликав українську владу поважати принципи, які є необхідною умовою для підписання Угоди про асоціацію.

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон на пленарному засіданні Європейського парламенту заявила, що кримінальне переслідування Тимошенко є політично вмотивованим, а винесений вирок не поважає міжнародних стандартів. Це - неприйнятно для країни, яка проголошує відданість європейським цінностям.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1117 | Додав: nowyny | Теги: янукович, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]