Сб, 2024-04-20, 03:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:25
Книжку про "бабуїна" Стросс-Кана написала французька журналістка
Інші останні Новини Європейського Союзу

Французька журналістка і письменниця Трістан Банон, яка звинувачує екс-главу МВФ Домініка Стросс-Кана у спробі зґвалтування, написала книгу, де називає його не на ім'я, а "свинею" і "людиною-бабуїном".

Книга Трістан Банон вийшла у Франції в четвер. Вона називається "Бал лицемірів" ("Le bal des hypocrites"), повідомляє Еuromag.

У своїй новій книзі 32-річна Банон не називає жодних імен, окрім імені свого адвоката, Давида Куббе, і свого собаки на прізвисько Флобер.

Молода письменниця пише про "свиню", "людину-бабуїна", жодного разу не згадуючи імені Стросс-Кана, утім, як розповіли у видавництві, всі описи персонажів досить прозорі для того, щоб зрозуміти, про кого йдеться.

Цей прийом часто використовується авторами для того, щоб уникнути процесів у справі про наклеп.

Книжка виходить накладом 40 тисяч примірників.

Як заявила глава видавництва Au Diable Vauvert Маріон Мазорік, за публікацію цієї книги Банон не отримала ні копійки.

"Вона підписала контракт без завдатку, щоб їй не можна було дорікнути у якійсь фінансовій зацікавленості", - уточнила видавець. За її словами, у Банон ось уже півроку як немає жодних доходів. "Мова йде не про гроші, а про виживання", - сказала вона.

Зі свого боку, адвокати Стросс-Кана поки що відмовилися коментувати "Бал лицемірів".

Нагадаємо, Домінік Стросс-Кан провів під арештом в США більше трьох місяців за звинуваченням у сексуальному насильстві та спробі зґвалтування покоївки готелю, де він зупинявся.

Через скандал він був змушений залишити посаду глави МВФ. Наприкінці серпня суд Нью-Йорка закрив порушену проти нього кримінальну справу на пропозицію прокуратури, яка "втратила довіру до позивачки".

Водночас під час процесу стало відомо, що проти Стросс-Кана подала позов 32-річна Трістан Банон. Вона стверджує, що Стросс-Кан ще в 2002 році напав на неї в паризькій квартирі, куди вона прийшла, щоб взяти у нього інтерв'ю, і поводився, як "занадто збуджений шимпанзе".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1363 | Додав: nowyny | Теги: Домінік Стросс-Кан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]