Чт, 2024-03-28, 17:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:19
На Рівненщині біля дитсадка знайшли величезну бомбу
Інші останні Новини з регіонів України

Міліціонери оточили приватний будинок на вулиці Ярослава Мудрого у райцентрі Сарни на Рівненщині. У цей момент там працює команда піротехніків – оглядають кількасот-кілограмову авіабомбу часів Другої світової війни.

"Німецьку бомбу випадково знайшов власник будинку. Минулої п'ятниці він копав на своєму подвір'ї погріб – вирішив його трохи поглибити. Лопата зачепила за щось тверде, дзенькнула. Чоловік обтрусив землю навколо, придивився – а то вцілила авіабомба", - розповів Микола Прокопчук з прес-центру обласного управління МНС. – "Господар не розгубився, не став її чіпати сам, а подзвонив рятувальникам. Піротехніки приїхали тільки сьогодні, бо на вихідних були зайняті роботою в інших районах".

Садиба розташована в центрі міста. За 150 метрів звідти знаходиться будівля районної державної адміністрації. Через дорогу – дитячий садок, залізнична колія та гуртожиток. Поруч також стоять житлові будинки.

"Поки невідомо, чи потрібно евакуювати населення. Експерти ще не визначили ступінь загрози, - додає Микола Прокопчук. – На вигляд, авіабомба має 250-500 кг ваги. Її ще не повністю відкопали. Можливо, там є і ще якісь боєприпаси".

Погреб розташований за 2 метри від будинку. Господар із сім'єю тимчасово перебралися до родичів. Піротехніки можуть провозитися з авіабомбою від кількох годин до двох днів, щоб визначити чи можна її перевозити. Про всяк випадок на вулиці навколо будинку перекрили дорожній рух, передає газета ua.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1175 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]