Чт, 2024-03-28, 20:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:25
Напівголі та розмальовані чилійці танцювали флеш-моб. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

З 7 по 9 жовтня у Вальпараїсо (121 км від Сантьяго, Чилі) проходив щорічний карнавал "Тисяча барабанів" або "Тисяча ударних" ("Mil Tambores"). На фестивалі молоді люди влаштували флеш-моб: розписали власні напівголі тіла та станцювали запальний танець.

Фестиваль "Тисяча барабанів" уже зарекомендував себе як традиційний карнавал у портовому містечку чилійського узбережжя, повідомляє santiagotimes.cl. Щороку він триває на початку жовтня протягом декількох днів.

Під час заходу учасники з допомогою музики, танців, семінарів та інших акцій знаходять власний шлях культурного вираження.

Сайт фестивалю так описує дійство, яке триває на вулицях Вальпараїсо: "карнавал виник через попит населення та місцевого мистецького руху на розширення прав і суспільного простору для творчого самовираження. У попередні роки карнавал зарекомендував себе як важливе місце для творчої молоді, мистецьких груп та початківців показати свої роботи та власний потенціал".

Уперше захід був проведений 1999 року. І поєднав у собі потребу самовираження та проблему екології і збереження навколишнього середовища, пише сайт miltambores.cl. І перші звуки барабанів звучали для відновлення природного парку. Самі організатори стверджують, що не лише екологічні групи повинні перейматись станом навколишнього середовища, але й все населення Землі незалежно від роду зайнятості.

На 11-му фестивалі була присутня чилійська співачка Віолета Парра. Одним з найочікуваніших моментів свята став флеш-моб, під час якого оголених учасників розмальовували на вулиці, після чого вони разом танцювали та співали пісень.

На карнавалі було представлено 7 музичних напрямків: чилійська Cumbia, чилійська народна музика, рок, фанк, ска, реггі, блюз, танго і болеро.

Крім того, відвідувачі мали змогу голосувати на референдумі щодо стану освіти в країні, відвідувати екологічні й культурні лекції, а також подивитись роботи, виконані руками митців, на ярмарці ремесел.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1224 | Додав: nowyny | Теги: Тисяча ударних | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]