Ср, 2024-04-24, 05:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:17
Названо причини смерті Стіва Джобса. ДОСЯГНЕННЯ, ЦИТАТИ генія. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Медики назвали три найбільш очевидні причини смерті засновника Apple Стіва Джобса, звістка про яку облетіла світ у ніч проти четверга. Це могли бути безпосередньо рак, відмова пересадженої печінки або небезпечні для життя побічні ефекти прийому імунодепресантів, повідомляє NEWSru.com.

Втім, це думка лікарів, які не займалися лікуванням комп'ютерного генія - вони зробили свої висновки на основі тих мізерних відомостей, які вдавалося отримати світовій пресі. Сам Джобс і його оточення не поширювалися на тему хвороби. Людина, яка змінила світ і життя мільйонів людей, була максимально закрита в плані особистого життя і ретельно оберігала від цікавих свою сім'ю.

Стіву вдалося понад семи років прожити з рідкісною формою раку підшлункової залози, коли ракові клітини поширюються повільніше, ніж зазвичай. І хоча ще навесні була надія, що Джобс пішов на поправку, тепер медики кажуть, що пересадка печінки два роки тому сама по собі була поганим знаком. Це була безсумнівна ознака того, що хвороба не тільки не відступає, а й прогресує, повідомляє AP.

Багато фахівців підозрюють, що Стіву Джобсу робили дуже складну операцію під назвою панкреатодуоденектомія (на Заході її називають процедурою Уїппла), в ході якої видаляють частину підшлункової залози, частину тонкого кишечнику і в деяких випадках частину шлунка, а потім фактично заново "реконструюють" травну систему. Це дуже серйозна і масштабна операція, після якої у пацієнтів тривалий час можуть спостерігатися різного роду проблеми з травленням, пояснив лікар ракового центру в нью-йоркському районі Бронкс доктор Стівен Лібутті.

У свою чергу онколог з ракового центру при університеті Джорджтауна доктор Майкл Пішваян сказав, що пересадка печінки могла вилікувати Джобса, але рецидив раку міг з'явитися саме протягом одного-двох років після операції, що, мабуть, і сталося. Сам Стів Джобс ще в 2004 році оголосив, що йому видалили невеликий острівець нейроендокринних пухлин, які є більш "легкою" і виліковною форму раку підшлункової залози, ніж найпоширеніша, від якої два роки тому помер актор Патрік Суейзі.

У разі відсутності рецидивів хвороби деякі пацієнти можуть прожити і 20, і 30 років. Але якщо рак повертається, то цей термін скорочується до семи-восьми років. Знову ж випадок Стіва Джобса.

Нагадаємо, що співзасновник корпорації Apple Стів Джобс помер у середу після тривалої хвороби у віці 56 років

Найкращі винаходи Стіва Джобса

Стіва Джобса називають Томасом Едісоном нашого часу за велику кількість винаходів, які змінили світ протягом останніх десятиліть, пише ТСН.

Його рука торкнулася як першого комп'ютера Macintosh, так і різних модифікацій плеєрів iPod, смартфонів iPhone і популярних планшетів iPad.

1. Apple Macintosh, або просто Mac. Випущений 24 січня 1984 року. Це був перший популярний персональний комп'ютер, у якому використано графічний інтерфейс (спочатку миша була розроблена в 1967 році Дугласом Енгельбартом в NLS (On Line System), замість стандартного на той момент інтерфейсу командного рядка. Незабаром після цього компанія припинила розробку і виробництво сімейства Apple II, яке раніше було головним джерелом доходу компанії.

2. іPod. Стів Джобс є правовласником 85 патентів, що стосуються iPod. Заявка на патент, в якій описувався зовнішній вид медіа-плеєра, була подана в Патентне Бюро США 22 жовтня 2001 року - за день до презентації першого iPod.

3. iPhone. У 2007 році Джобс звернув свою увагу на стільниковий зв'язок. У цьому ж році він представив світу iPhone, який надійшов у продаж в червні. Швидко було продано більш як 6 мільйонів екземплярів, і iPhone зрівнявся за популярністю з деякими марками, які були присутні на ринку роками, наприклад з Blackberry. iPhone - це не тільки мобільник, це також точка виходу в Інтернет з просунутим користувальницьким інтерфейсом і великою бібліотекою додатків, створених великою армією програмістів Apple і просто ентузіастів.

4. iPad. У січні 2010 року Джобс оголосив про те, що незабаром Apple представить новий міні-комп'ютер. Схожий по суті на iPhone, він буде мати екран набагато більшого розміру, що зробить більш зручним та приємним такі речі, як читання, ігри та перегляд відео. Пристрій було представлено в Сан-Франциско 27 січня 2010 року. Apple iPad є класичним прикладом інтернет-планшетів і принципово відрізняється від персональних комп'ютерів. Багато аналітиків зараховують інтернет-планшети до пристроїв посткомп'ютерної доби, які є простішими і зрозумілішим за звичні персональні комп'ютери і з часом можуть витіснити ПК з ІТ-ринку.

5. Pixar. У 1986 році Джобс купив The Graphics Group (пізніше перейменовану на Pixar) у підрозділу комп'ютерної графіки Lucasfilm за 10 мільйонів доларів, 5 з яких були надані компанії як засіб для розвитку. Після декількох років збитковості продажів Pixar Image Computer вона уклала контракт з Disney на виробництво кількох комп'ютерних мультфільмів, які Disney мав співфінансувати і поширювати. Перший мультфільм, зроблений у партнерстві в 1995 році - "Історія іграшок" - приніс студії славу і визнання критиків. Протягом наступних 15 років під керівництвом креативного директора Джона Лассетера компанія випустила касові хіти "Корпорація монстрів" (2001), "Тачки"(2006), "ВАЛЛ-І" (2008), "Вгору" (2009) та "Історія іграшок: Велика втеча" (2010) тощо. "У пошуках Немо", "Суперсімейка", "Рататуй-2, "ВАЛЛ-І", "Вгору" і "Історія іграшок: Велика втеча" отримали по "Оскару" як найкращі анімаційні повнометражні фільми.

Найвлучніші слова Стіва Джобса, які він сказав протягом свого життя

Кореспондент з нагоди смерті Стівена Джобса пропонує увазі декілька цитат одного з найзнаменитіших геніїв сучасності.

Про життя

"Розуміння того, що я скоро помру, - найважливіший інструмент, який у мене колись був, необхідний для того, щоб приймати важливі рішення в житті. Тому що практично все - всі очікування оточення, вся гордість, весь страх збентеження і провалу - всі ці речі відступають перед обличчям смерті, залишаючи лише те, що справді важливе. Думка про швидку смерть - найкращий спосіб позбутися ілюзії, що тобі є що втрачати. Ти вже ніби голий, і немає причини не йти за своїм серцем. Смерть - це найкращий винахід життя".

Із промови, виголошеної у 2005 році у Стенфордському університеті.

Про "Макінтош"

"Не думаю, що я колись над чимось більше працював, ніж над "Макінтош", створення якого стало найбільш витонченим моїм досвідом. Це скажуть майже всі, хто працював над ним. Насправді, ніхто з нас не хотів випускати його. Ми ніби відчували, що як тільки випустимо його з рук, він уже не буде нашим".

Інтерв'ю журналу Playboy, 1985 рік

Про клієнтів

"Ніщо не робить мій день кращим, ніж отримання і-мейла від якоїсь випадкової людини у Всесвіті, яка щойно купила iPad де-небудь у Британії і розповідає мені історію про те, що це найкрутіша покупка, яку вона будь-коли приносила у дім. Це те, що змушує мене рухатися. Це те, що тримало мене на плаву п'ять років тому (коли у Джобса діагностували рак - ред.), що тримало мене десять років тому, коли двері були майже закриті. І це те, що буде змушувати мене рухатися через п'ять років, що б не трапилося".

Промова на конференції AllThingsD, 2010 рік

Про технології

"Ми думаємо, що Mac будуть продаватися зілліонами, але ми не створювали Mac для когось. Ми робили його для себе. Ми були групою людей, які повинні були вирішити, хороший він чи ні. Ми не збиралися йти і проводити маркетингове дослідження. Ми лише хотіли створити найкраще з можливого".

Про гроші

"Бути найбагатшою людиною на кладовищі для мене не має жодного значення. Лягати спати з думкою, що ми створили щось прекрасне, - ось що для мене важливо".

Інтерв'ю Wall Street Journal, 1993 рік

Про домашні комп'ютери

"Головною причиною, чому люди купуватимуть собі додому комп'ютер, стане можливість бути пов'язаними із національною комунікаційної мережею. Ми зараз на самому початку цього етапу, але це буде справжній прорив. Приблизно як телефон".

Інтерв'ю журналу Playboy, 1985 рік

Про креатив

"Креативність - це просто створення зв'язків між речами. Коли творчих людей питають, як вони щось зробили, вони відчувають себе трохи винуватими, тому що вони не зробили нічого насправді, а просто помітили. Це стає їм зрозуміло з часом. Вони змогли зв'язати різні шматочки свого досвіду і синтезувати щось нове. Це відбувається тому, що вони пережили й побачили більше, ніж інші, або тому, що вони більше про це міркують".

Інтерв'ю журналу Wired, 1996 рік

Про правду

"Коли ти молодий і дивишся телевізор, то думаєш, що телекомпанії змовилися і хочуть зробити людей тупими. Але потім ти дорослішаєш і приходить розуміння: люди самі цього хочуть. І це думка, яка набагато більше лякає. Змова - це нестрашно. Ти можеш застрелити виродків, почати революцію! Але немає ніякої змови, телекомпанії просто задовольняють попит. На жаль, це правда".

Інтерв'ю журналу Wired, 1996 рік

Про маркетинг

"Дуже складно створити продукт, користуючись фокус-групами. Часто люди не знають, чого хочуть, доки їм цього не покажеш".

Інтерв'ю BusinessWeek, 1998 рік

Про дизайн

"Дизайн - цікаве слово. Дехто думає, що дизайн - це те, як товар виглядає. Але звісно, якщо копнути глибше, виявляється, що це те, як він працює. Дизайн Mac не полягав у тому, який він мав вигляд, хоча це й було його частиною. Насамперед вся справа полягала в тому, як він працює. Щоб створити щось дійсно хороше в плані дизайну, потрібно справді зрозуміти його. Потрібно звернути увагу на те, у чому його суть. Для глибокого розуміння необхідна пристрасна відданість товару, потрібно пережувати його, а не швидко проковтнути. Багато людей просто не знаходять для цього часу".

Інтерв'ю журналу Wired, 1994 рік

Про інновації

"Інновації походять від людей, що зустрічаються в коридорах, або тих, що дзвонять один одному о 10.30 вечора, щоб розповісти про нову ідею, або просто усвідомили щось, що перевертає наше розуміння якоїсь проблеми. Це раптові наради шести осіб, скликані кимось, хто думає, що зрозумів найкрутішу річ на світі, і хто хоче знати, що інші про неї думають".

Інтерв'ю Business Week, 2004 рік

Про юність

"У мене не було своєї кімнати, я спав на підлозі у друзів, здавав пляшки з-під коли за 5 центів, щоб купити їжі, і щонеділі йшов 7 миль пішки, щоб раз на тиждень добре повечеряти у храмі кришнаїтів. Це було чудово!"

Промова перед випускниками Стенфорда, 2005 рік

Про магію

"Він (комп'ютер) виконує дуже прості інструкції - візьми число, додай його до іншого числа, порівняй результат із третім, але він виконує їх зі швидкістю 1 000 000 на секунду. А на швидкості 1 000 000 на секунду результат уже здається чарами".

Інтерв'ю журналу Playboy, 1985 рік

Про Microsoft

"Ринок настільних комп'ютерів мертвий. Microsoft повністю домінує, не приносячи в індустрію ніяких інновацій. Це кінець. Apple програла, а в історії персональних комп'ютерів настали Середні віки. І це триватиме ще близько десяти років".

Інтерв'ю журналу Wired, 1996 рік

Про пріоритети

"Ви хочете все життя продавати підсолоджену воду чи хочете піти зі мною і спробувати змінити світ?"

Фраза, сказана президенту PepsiCo Джону Скаллі, у момент, коли Джобс переманював його на пост генерального директора Apple, 1983 рік.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1495 | Додав: nowyny | Теги: стів джобс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]