Ср, 2024-04-24, 04:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:51
Онук циганського барона здався владі
Інші останні Новини світу

Онук циганського барона Кирила Рашкова, що має те ж саме ім'я та прізвище, здався владі після того, як раніше в понеділок його оголосили в загальнонаціональний розшук, передає сайт Болгарського національного радіо (БНР) з посиланням на прокурора міста Асеновграда Калояна Димитрова.

26-річний онук циганського лідера підозрюється в тому, що він погрожував вбивством 19-річному Ангелу Петрову, подальша смерть якого викликала масові антициганські заворушення в Болгарії, повідомляє РИА "Новости".

За словами Димитрова, щодо онука барона почалося розслідування, після завершення якого йому висунуть офіційне звинувачення.

Адвокат онука циганського барона заявив, що його підзахисний не збирався ховатися від поліції і здався після того, як дізнався, що його розшукують.

Підставою для оголошення в розшук Рашкова-молодшого стала заява жителя Катуниці Веселіна Христова. У минулі вихідні той повідомив у прокуратуру, що його племіннику Ангелу Петрову онук циганського барона раніше погрожував фізичною розправою.

Увечері 23 вересня Петрова збив на смерть мікроавтобус, яким керував помічник циганського барона. Раніше повідомлялося, що за кермом був сам барон, якого одноплемінники називають Царем Кіро. За кілька хвилин до цього Христов зателефонував екстреним службам і заявив про погрози на адресу свого родича.

Слідом за інцидентом в Катуниці почалися антициганські погроми. У цей населений пункт, розташований під містом Пловдивом, прибули представники націоналістичних рухів Болгарії, футбольні фанати та байкери. Між ними і циганами сталися сутички. Кілька будинків, що належать циганській громаді Катуниці, були підпалені.

Минулого тижня по Болгарії прокотилася серія антициганських акцій протесту. Тільки в Пловдиві в мітингу взяли участь близько 3 тисяч людей, ще близько тисячі вийшли на вулиці Варни і столиці країни Софії. За даними правоохоронних органів, в Пловдиві, Плевені, Варні, Бургасі та Софії протестувальники, серед яких були футбольні фанати і праворадикали, намагалися здійснити напади на місця компактного проживання циган і вступали в сутички з поліцією і жандармерією. За порушення порядку поліція затримала сотні людей, у яких були вилучили ножі, битки, палиці.

Зараз сам барон Рашков перебуває під вартою. Його підозрюють у погрозі вбивством жителям Катуниці Івані Петровій та Веселіну Христову, а також в ухиленні від сплати податків.

Приблизно 40 циган заради помсти побили болгарську сім'ю

У відповідь на антициганські погроми самі представники ромської національності також стали більш агресивними. Як стало відомо, болгарська сім'я з трьох чоловік була побита в Софії в неділю групою циган. Про це повідомив журналістам у болгарській столиці офіційний представник МВС Болгарії Калин Георгієв.

За словами Георгієва, у кварталі Модерн, передмісті на заході Софії, циганський підліток проник у приватне володіння сім'ї Шишкових з метою вкрасти сумку, але його спіймали господарі будинку.

Злочинцеві вдалося втекти. Незабаром він привів із собою групу циган у кількості до 40 осіб, які закидали камінням трьох осіб - чоловіка, зятя і друга цієї сім'ї. Відразу після інциденту до будинку під'їхали дев'ять автомобілів патрульної служби поліції Софії і затримали нападників.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1203 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]