Пт, 2024-04-26, 08:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:08
Студенти вимагають припинити тортури у міліції. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Київські активісти під будівлею Міністерства внутрішніх справ влаштували сидячий протест проти катувань у міліції, вимагаючи покарати вбивць студента Ігоря Індила.

Протестувальники виступили проти свавілля правоохоронців та жорстокого поводження із затриманими, повідомляє "Свідомо".

Вони вимагають, щоб міліція припинила брехати, нібито студент Індило, перебуваючи у нетверезому стані, загинув від пошкодження черепа внаслідок падіння з лавки.

"Зараз ми маємо докази у вигляді відео, де чітко видно, що Ігор помер не через падіння з лавки, а внаслідок побиття його співробітниками міліції", - говорять учасники акції.

Студенти влаштували театралізований перформанс, де показали, як міліціонери знущаються над людьми. На лобі в учасників заходу був намальований "приціл", що означало, що сьогодні кожен громадян є незахищеним від жорстокої поведінки правоохоронних органів і може стати черговою жертвою їхньої сваволі.

"Міліція вбиває - влада покриває", - скандували протестанти.

У повідомленні наголошується, що цього року у відділеннях міліції загинула 21 людина. Подібну акцію пообіцяли провести 24 жовтня під Деснянським райсудом, де розглядатимуть справу Ігоря Індила.

Раніше повідомлялось, що генеральний прокурор України Віктор Пшонка виніс догану прокурору Києва Анатолію Мельнику та його заступнику за невжиття вичерпних заходів реагування на порушення конституційних прав громадян, зокрема у справі про смерть студента Ігоря Індила у Шевченківському районному управлінні міліції міста Києва в травні 2010 року.

20-річний студент Ігор Індило помер у Шевченківському РУВС Києва в травні 2010 року.

Прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції, в якому загинув Індило. Пізніше справа була передана для розслідування в прокуратуру Києва.

Двом працівникам міліції висунуто звинувачення за статтями КК "Перевищення влади" і "Службова недбалість".

У квітні цього року суд вже повертав кримінальну справу щодо смерті Індила на додаткове розслідування органам прокуратури.

3 жовтня в Інтернеті було оприлюднено відеозапис із камер спостереження в міліції, на якому видно, як помирав Ігор Індило.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1382 | Додав: nowyny | Теги: Ігор Індило | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]