Пт, 2024-04-19, 02:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:18
Tagesspiegel: Непереконлива демократія
Інші останні Політичні новини

Чи може диктатура, непереконливо маскуючись під демократію, проводити ЧЄ з футболу? - запитує автор несподіваної публікації в німецькій Der Tagesspiegel Ґерд Аппельцеллер. "Бити по м'ячу в Україні так само прийнятно або неприйнятно з погляду моралі, як проводити Олімпійські ігри в Китаї, - міркує журналіст. - Бойкотувати чемпіонат в Україні - значить кричати про мораль у політиці там, де це недоречно і марно". При цьому, зауважує автор, Європа стоїть перед вирішальними змінами у своєму східноєвропейському курсі.

Вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко поставив під сумнів твердження, що Україна рано чи пізно стане демократичною правовою державою, - в розумінні західноєвропейських країн, і автор статті вважає правильним кроком скасування Брюсселем запрошення для президента Януковича. "27 країн ЄС отримали додатковий час подумати над тим, які перспективи вони можуть запропонувати державам, розташованим на схід від них і на захід від Росії".

Якби в Києві та Мінську при владі перебували політики, які визнають верховенство західноєвропейських цінностей, розрядилася б обстановка і в сусідніх з ними східноєвропейських державах-членах ЄС. Однак Росія домагається і вимагає зворотного. Володимир Путін хоче домогтися від політичних сил як в Україні, так і в Бєларусі вигідних йому поступок, то заманюючи їх економічними пропозиціями, то погрожуючи підняти ціну на енергоресурси, йдеться в статті.

Досі, продовжує Аппельцеллер, Євросоюз, не в останню чергу завдяки Польщі, бачив у таких спробах Москви виклик і намагався підбадьорити демократичні сили в обох пострадянських державах. Що стосується Бєларусі, то ЄС давно полишив усі сподівання спонукати останню диктатуру Європи на політичні поступки, але стосовно України ще недавно жевріла надія на те, що розколота країна все ж обере орієнтацію на Захід.

Однак після свавілля в судовому процесі проти Тимошенко Брюссель втратив усі ілюзії. Тепер слід відкласти на невизначений термін практично готову до підписання Угоду про асоціацію. "Як Київ, так і Мінськ завжди хотіли отримувати зиск від ЄС, не прагнучи поділяти європейські цінності. Ми повинні дати їм спокій. У нас і без того проблем вистачає", - резюмує коментатор.

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1195 | Додав: nowyny | Теги: Юлії Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]