Пт, 2024-04-19, 10:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:26
У Брюсселі тисячі громадян закидали взуттям біржу. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Акції протесту проти несправедливості світової фінансової системи розповсюджуються по всьому світу.

У Брюсселі також пройшла акція протесту проти економічної політики держави і діяльності крупних фінансових корпорацій, кульмінацією якої стало метання взуття в будівлю брюссельської біржі, передає "Интерфакс".

Головним гаслом демонстрантів було: "Нас 99 відсотків" (натяк, на те, що за кризу капіталістів, які складають 1%, розплачується просте населення). Плакатами з цими словами демонстранти заклеїли банкомати на шляху маніфестації.

У протестному заході взяли участь близько 6,5 тисяч маніфестантів.

По шляху проходження колони демонстранти влаштували спеціальну акцію перед офісом міжнародної розрахункової компанії Euroclear. Ця група має намір ліквідовувати 500 робочих місць з 2,4 тисяч в Бельгії протягом п'яти років і перевести їх до Польщі.

Потім відбулася сидяча маніфестація на площі Брукер, в центрі бельгійської столиці, після чого протестуючі перемістилися до брюссельської біржі, яку закинули взуттям.

Бельгійські ЗМІ також відзначають, що невелика антиманіфестація людей у вишуканому одязі, що підкреслював незгоду з цим протестом "99 відсотків", була помічена на старті загальної колони.

Відзначимо, що подібні акції в останні дні проходять майже по всьому світу. Супротивники фінансових ТНК в Римі вчора підпалили будівлю міністерства оборони.

Акція "Захваті Уолл-стріт" почалася в Нью-Йорку близько місяця тому. Люди, що називають себе 99 відсотками, вийшли на вулиці на знак протесту проти економічної політики решти 1 відсотка. Протести з Нью-Йорка розповсюдилися по інших американських містах, і тепер набувають світового масштабу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1198 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]