Вт, 2024-04-16, 06:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:03
У Києві з'явився рух "догхантерів"
Інші останні Надзвичайні новини

У Києві з'явився цілий рух "догхантерів", які жорстоко вбивають собак і обмінюються способами умертвіння на спеціальному сайті.

"Вони складають і викладають в Інтернеті карти "собачих місць": де живуть, скільки особин. Там діляться рецептами отрути і адресами аптек, де можна купити той чи інший препарат", - розповіла волонтер при Київській міськадміністрації Лариса Гнащук, передає "Комсомольськая правда в Украине".

Користувачі сайта називають власноруч приготовану отруту для собак "вкусняшками". Причому, знаючи про її страшну дію (тварина по 8-10 годин мучиться в страшних конвульсіях), пропонують "чутливим мисливцям" використовувати єдине знеболювальне – зброю.

"Скільки разів ми писали в прокуратуру з проханнями закрити цей жорстокий сайт, до кого тільки зверталися – всі тільки відмахуються. Адже через цей сайт формуються цілі групи жорстоких мисливців", - зазначила Лариса.

Так, днями жителі Подолу стали свідками страшної картини - просто на одному з дитячих майданчиків у сквері на вулиці Фрунзе дев'ять собак з вечора і до самого ранку корчилися в конвульсіях, захлинаючись піною, і лише під ранок померли. Серед отруєних тварин був і хазяйський пес, якого господиня – лежачий інвалід – випускала гуляти самого.

Крім того, раніше тут волонтери з міської адміністрації, що займаються проблемами бездомних собак, стерилізували песиків і повісили їм червоні нашийники (вони означають: собака здоровий, щеплений, неагресивний, кастрований).

На сайті догхантерів різноманітності інформації, фото і відео позаздрили б навіть "Дніпропетровські маніяки", які також починали з чотириногих. Тут особливо популярні такі розділи: "Як вистежити собаку", "Як вбити собаку зі зброї", "Як отруїти" тощо.

Форумчани хваляться один перед одним "зачищеними районами" та попереджають "зоошизиків" навіть не намагатися пригріти чотириногих у себе. Викладають номери телефонів та адреси тих, хто підгодовує собак, засипають їх погрозами.

У прокуратурі Києва так прокоментували звернення захисників тварин: "Ми закриттям сайтів не займаємося, а тільки даємо відповідні розпорядження СБУ та міліції. Ми спостерігаємо за діями правоохоронних органів. Так, заяву захисників тварин направили до прокуратури району, а звідти - до Шевченківського райвідділу міліції. Вони розбираються у загибелі собак за відповідними заявами".

За законом, за жорстоке поводження і знущання над тваринами передбачено покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів або обмеження волі на строк до 6 місяців. Якщо ж над твариною знущалися в присутності дитини - до 200 неоподатковуваних мінімумів або обмеження волі на строк до 2 років.

Раніше повідомлялося, що на Рівненщині школярі смажили на вогні цуценят і зацікавлено спостерігали за муками тваринок.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1259 | Додав: nowyny | Теги: догхантери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]