Чт, 2024-04-25, 22:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:34
В Угорщині оподаткують каву
Інші останні Новини світу
В Угорщині запроваджують податок на каву, ароматизоване пиво та алкогольні коктейлі. Крім того, розмір вже введених "харчових" податків передбачається збільшити, проте на скільки, поки невідомо.

Податок може скласти до 250 форинтів (1,13 долара) за кілограм, 35 ​​форинтів з літра ароматизованого пива і 100 форинтів - з літра алкоголевмісних напоїв.

Податок на продукти харчування з надмірно високим вмістом солі, цукру або жирів був введений в Угорщині з 1 вересня поточного року. Влада країни розраховує, що завдяки новому податку в 2012 році до бюджету надійде до п'яти мільярдів форинтів (майже 17 мільйонів євро). У 2013 році, як очікується, надходження від "податку на чіпси" можуть скласти до 30 мільярдів форинтів.

Угорський уряд також очікує, що за рахунок збільшення податкового навантаження на виробників, населення знизить споживання шкідливих для здоров'я продуктів. У свою чергу, самі рітейлери введенням податку незадоволені і вже називали його невиправданим.

Нагадаємо, на початку вересня в Угорщині набув чинності новий закон, відповідно до якого в країні обкладаються податком надлишково солоні або солодкі продукти харчування. Також на минулому тижні повідомлялося, що Данія ввела податок на жирну їжу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1313 | Додав: nowyny | Теги: оподаткують каву | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]