Пт, 2024-04-19, 05:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:35
Від "Шахтаря" вимагають не кричати під час матчів "Слава Україні! Героям слава!"
Інші останні Спортивні новини

Як відомо, ультрас донецького "Шахтаря" оголосили безстроковий протест. Фани бойкотують домашні матчі своєї команди, протестуючи проти репресій проти них з боку правоохоронних органів. Але акція залишилася непоміченою президентом клубу Рінатом Ахметовим, а керівництво міліції дивується щодо причин, заявляючи про свою непричетність.

"На жаль, у зв'язку з усе сильнішими репресіями з боку органів МВС щодо футбольних фанатів у Донецьку змушені оголосити безстроковий протест і припинити активну підтримку і створення будь-яких хореографій, а щоб уникнути можливих звинувачень і провокацій утримуватися від відвідування домашніх ігор ШД. Це рішення буде реалізовано, починаючи матчем з "Металістом", - свідчить заклик ультрас.

А проте матч з "Металістом" на "Донбас Арені" зібрав рекордну для нинішнього чемпіонату кількість вболівальників - 45 204. А те, що під час поєдинку, програного, до речі, "Гірниками" з рахунком 1:2, не було традиційної шумової підтримки активної частини вболівальників, залишилося непоміченим керівництвом клубу.

"Ультрас мовчали? Скажу чесно, я не звернув уваги на це, тому що був весь у грі. Сьогодні у нас була дуже хороша підтримка вболівальників, і я вдячний їм", - заявив після поєдинку президент клубу Рінат Ахметов.

Та й головний тренер клубу Мірча Луческу заявив буквально наступне: "Мене дивує така поведінка. Навіщо вони приходять, якщо потім ідуть? Вони, напевно, хочуть бути головними. Але ультрас помиляються: головне - це команда... Все, про що свідчить така поведінка ультрас, - те, що вони не належать родині "Шахтаря". Нам дуже шкода".

При цьому раніше керівництво донецького клубу пообіцяло захистити своїх фанів у кожному окремому випадку, якщо будуть докази, яких поки що фани не надали, репресій з боку міліції.

Відхрестилися від усіх звинувачень і в донецькому управлінні міліції: "Заява "всіх груп ультрас і активних фанатів "Шахтаря" про посилені репресії з боку органів МВС до футбольних фанатів у Донецьку" викликає здивування у керівництва обласного главку міліції", - свідчить повідомлення на сайті ГУМВС Україні в Донецькій області.

Як пише "Донецьк. Коментарі", цитуючи одного з лідерів донецьких ультрас, ставлення міліції до фанів змінилося після того, як фани київського "Динамо" виконали речівку, що стала одразу хітом, "Спасібо житєлям Донбаса за прєзідента...".

"Міліція нас почала пресувати відразу ж після того, як фани київського "Динамо" "прославилися" своєю речівкою "Спасібо житєлям Донбаса...", - цитує видання одного з лідерів ультрас-угруповань "Шахтаря". - За межами стадіону у нас відбирали банери та плакати. Причому, робилося це в доволі грубій формі. Нас викликали "на співбесіди", вимагаючи відмовитися від "радикальних", "ксенофобських" і "націоналістичних" гасел і кричалок.

Скажіть, що може бути злочинного в патріотизмі, якщо ми кричимо "Слава Україні!", а фани з іншого сектора нам відповідають "Героям слава!". А що нам накажете кричати "Слава КПРС!" чи "Партії регіонів слава!", - обурюється ультрас.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1168 | Додав: nowyny | Теги: Слава Україні, Шахтар, Героям слава | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]