Вт, 2024-04-23, 08:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:04
Від зайвої ваги врятує зелений чай
Інші останні Новини світу науки і технологій
Вчені з університету штату Пенсільванія радять людям, які мають проблеми із зайвою вагою, пити зелений чай. Вчені прийшли до висновку, що цій властивості чай зобов'язаний речовині епігаллокатехін-3-галлат (EGCG), яке нейтралізує жири, що потрапляють в організм разом з "хворою" їжею.

Вчені проводили свій експеримент, про який вони розповіли в журналі про ожиріння Obesity, на мишах.

Мишей, які беруть участь в експерименті, дослідники посадили на "жирну дієту", при цьому гризуни з першої групи разом з їжею отримували добавку EGCG.

В результаті миші з першої групи набирали вагу на 45% повільніше, ніж їх побратими з контрольної групи, які не отримували відповідну добавку.

Крім того, миші з першої групи на 30% більше виділяли жиру разом з калом. Вчені вважають, що епігаллокатехін-3-галлат обмежує всмоктування жиру.

Британське видання Daily Mail, відзначає, що людям, для того, щоб отримати необхідну кількість EGCG, необхідно випивати 10 чашок зеленого чаю.

Раніше, японські вчені з університету Кобе прийшли до висновку, що регулярне споживання чаю запобігає відразу двом типам діабету.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1129 | Додав: nowyny | Теги: зелений чай, зайва вага | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]