Пт, 2024-04-19, 08:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:54
Відбудеться конкурс двійників Тараса Шевченка
Інші останні Культурні новини

19 жовтня 2011 року стартує всеукраїнський конкурс двійників українського поета і прозаїка Тараса Шевченка.

"У США, в штаті Флорида, вже двадцять років поспіль проводять конкурс двійників Ернеста Хемінгуея. Щоразу він збирає чимало глядачів і, що головне - учасників. В Україні двійників Тараса Шевченка не менше, ніж у Сполучених Штатах Хемінгуея. Чи не в кожному селі живе свій Шевченко. Настав час про них дізнатися", - повідомили організатори конкурсу.

19 жовтня в Києві будуть представлені перші претенденти на звання Першого офіційно визнаного двійника Кобзаря. Того ж дня стартує всеукраїнський пошук людей, схожих на Тараса Шевченка, передає "Корреспондент".

"Вік значення не має - збереглося досить зображень поета в різному віці, щоб ми могли порівняти їх із зовнішністю претендентів", - повідомили організатори.

Конкурс триватиме з 19 жовтня по 13 листопада 2011 року. А 13 листопада, в неділю, на виставці ""Книжковий світ відбудеться фінальна частина, під час якої буде обрано людину, яка найбільше за всіх схожа на Тараса Шевченка.

14-та Київська міжнародна виставка-ярмарок "Книжковий світ-2011" відбудеться 10-13 листопада в приміщенні Інституту фізкультури (ст. метро "Олімпійська"). Куратори культурної програми виставки - брати Капранови.

Зазначимо, що у 2011 році Україна відзначила 197-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1290 | Додав: nowyny | Теги: Тарас Шевченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]