Сб, 2024-04-20, 13:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:44
З пошуків кузбаського єті повернувся Валуєв. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

У Росії набирає обертів "охота" на єті. Міжнародна експедиція до місць ймовірного проживання снігової людини в Гірській Шорії і наукова конференція з гомінології пройдуть в Кемеровській області з 6 по 8 жовтня, повідомляє прес-служба обладміністрації.

"Захід такого масштабу проводиться в Росії вперше з 1958 року, коли відбулася знаменита експедиція Академії наук з пошуку "реліктового гомініда" за участю професора Бориса Поршнева", - цитує повідомлення ИТАР-ТАСС.

У заходах візьмуть участь провідні дослідники з Росії, США, Канади, Монголії, Швеції, Естонії і Китаю. Конференція з гомінології - науки, що вивчає теоретичну можливість життя реліктових гомінідов (снігових людей) і що вживає практичних кроків для їх пошуку, - пройде в місті Таштагол.

На ній вперше будуть представлені сенсаційні результати досліджень, що свідчать про генетичну близькість єті і людини, а також записи звуків і мови єті, унікальні фото і відеоматеріали, наголошується в повідомленні.

В середині вересня відбулася експедиція до Азасської печери, що вважається лігвом істоти, яку очолив боксер Микола Валуєв. Самого єті він не знайшов, проте нібито виявив свідчення його існування - сліди і зламані гіляки дерев.

Єті став своєрідним символом Гірської Шорії. Влітку цього року в Азасській печері встановили камеру, яка повинна була зняти появу снігової людини.

Безліч сувенірів і іншої символіки із зображенням єті стали найбільш ходовим товаром в Таштагольськом районі області. Крім того, кузбаська влада минулого року навіть організувала спеціальне свято - День снігової людини, який відзначатиметься щорічно в день відкриття гірськолижного сезону.

Експедиції в район проживання єті почалися в 2009 році, коли місцеву адміністрацію завалили листами жителі віддалених шорських селищ, що нібито бачили "людиноподібних істот двометрового зросту".

Рік тому російські учені заявили, що через лісові пожежі в країні почалася міграція "снігових людей".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1765 | Додав: nowyny | Теги: Валуєв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]