Чт, 2024-03-28, 12:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:35
Десяту частину валюти в українців конфіскують
Інші останні Економічні новини
Неадекватна бюджетно-фіскальна та монетарна політика влади привели економічну систему України у передкраховий стан, котрий характеризується масовістю нових необґрунтованих рішень щодо збільшення кількості податків та обвалом податкових надходжень до бюджетів держави на третину.


Через що Нацбанк і Міндоходов шукають нові джерела наповнення бюджету, однак повністю не розуміють макроекономічної ситуації в країні, оскільки бажають збільшити податковий тиск, що призведе до ще більшого обвалу находжень державного сектора.

На сьогодні бюджет на 2013 рік не виконується. Про це днями заявив член бюджетного комітету ВР Олег Канівець. Щоб вирівняти ситуацію, Кабмін готує нові податки для збільшення доходів. Найголовніший - введення податку на операції з валютою, запропонований Нацбанком.

У розробленому ним законопроекті планується, що з експортерів та імпортерів візьмуть 1 % від обмінюваної суми, а з громадян при купівлі - продажу готівки - 10%. Тобто, наприклад , при здачі 100 доларів , ми отримаємо не 819 гривень , як зараз , а 737,1 грн.

Збір не буде платитися з валютних переказів, при викупі валютних зобов'язань Мінфіну та обміні валютного депозиту на гривні. Тому, як вважають у НБУ, це не вдарить по громадянах, адже заощадження можна зберігати в цінних паперах Мінфіну, в інвестиційних монетах НБУ і на мультивалютних рахунках. Ввести такий податок в НБУ планують вже в жовтні-листопаді.

Однак в умовах макроекономічної нестабільності та високої ризикованості української банківської системи в результаті даного нововведення в країні сформується величезний тіньовий валютний ринок. Крім того, державні фінансові інструменти, ризики по котрих є вдвічі вищими ніж рік назад також не нададуть гарантій щодо збереження заощаджень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: українців конфіскують, десяту частину валюти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]