Сб, 2024-04-20, 13:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:57
Для захисту держбезпеки Грузія збирається обмежити виїзд громадян з країни
Інші останні Новини світу
Для громадян Грузії готують нові обмеження на виїзд з країни.

З такою ініціативою, як пише "Грузія - Online", виступили депутати від правлячої коаліції "Грузинська мрія" Ірина Імерлішвілі і Зураб Абашидзе, передає Lenta.ru.

Вони пропонують заборонити жителям залишати країну "виходячи з інтересів захисту державної та/або громадської безпеки".

За чинним законодавством, обмеження на виїзд діють лише у двох випадках - якщо громадянин перебуває в розшуку або використовує фальшиві або недійсні документи.

У законопроекті зазначено, що приводом для відмови залишати країну може стати, наприклад, співпраця з терористичною організацією.

"Разом з тим, особу не будуть інформувати про конкретну, реальну причину, чому їй було відмовлено у тимчасовому від'їзді з Грузії, в іншому випадку може бути завдана шкода державним чи громадським інтересам", - підкреслюється в документі.

Автори законопроекту стверджують, що подібне обмеження вже прописано в Конституції.

Зокрема, в 22 статті основного закону сказано, що право на вільне пересування може бути обмежено "тільки відповідно до закону, з метою забезпечення державної безпеки або громадської безпеки, захисту охорони здоров'я, щоб уникнути злочину або з метою здійснення правосуддя".

Цю ініціативу зараз розглядають комітети парламенту.

Раніше повідомлялось, що узбецька влада намагається обмежити виїзд студентів середніх та спеціальних навчальних закладів за кордон.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 897 | Додав: adminA | Теги: Грузія, обмежити виїзд громадян, країни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]