Пт, 2024-03-29, 13:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:38
Янукович дуже хоче звільнити Тимошенко. Але все залежить власне від неї
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Президент України Віктор Янукович заявляє, що вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко ще не знайдено, але рішення його лежить у законодавчій площині. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Президент Віктор Янукович вважає, що звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко залежить від неї самої, а також рішення суду.

Про це він сказав в ході Ялтинської європейської стратегії, відповідаючи на заклик присутнього в залі Юрія Луценка.

"Я цього питання навмисне не торкався. Але якщо ви захотіли, щоб я про це сказав, то я повторю ще раз... для тих, хто цього не чув", - сказав він роздратовано.

"Україна протягом 2010-11-12-13 років платить найвищу ціну на газ у світі. Ми платимо за газ більше, ніж Європа приблизно на 150 доларів. І це наслідки підписання ганебної угоди 2009 року", - зазначив він.

"Ми намагаємося і шукаємо сьогодні, яким чином підійти до найбільш складного питання стосовно Тимошенко. Я вдячний місії Європарламенту Кокса - Кваснєвського, яка разом з Україною шукає вихід з цієї ситуації. Якби він був простий, було би дуже просте питання, дуже проста відповідь. Це питання дуже непросте, тому у нас ще є час, і ми будемо відповідно до плану, який є, працювати. Поки що ми не сказали ні "так", ні "ні", - зазначив він у п'ятницю під час дискусії на 10-й Ялтинській щорічній зустрічі "Ялтинська європейська стратегія", відповідаючи на запитання одного з лідерів опозиції Арсенія Яценюка про вирішення проблеми помилування Тимошенко.

"Відповідь повинна бути в площині, яка дозволила б нам в законодавчому полі знайти рішення", - додав Янукович, підкресливши, що це питання ускладнюється тим, що в судах є ще низка справ про завдання збитків Україні.

Відповідаючи на заклик присутнього в залі Юрія Луценка "не боятися Тимошенко" і підписати указ про її помилування, як раніше він вчинив стосовно самого екс-глави МВС, Янукович зауважив:

"Щоб вас не образило порівняння з Тимошенко, ви в різних вагових категоріях, не беріть на себе зайвого. Сідайте, будь ласка", - звернувся Янукович до Луценка.

"Всім, хто займався вашою справою, я говорив, що це дурниця. Я був категорично проти того, щоб ви сиділи, але сталося так як сталося", - додав він.

Янукович зазначив, що "немає більш зацікавленої людини, щоб ми це питання вирішили".

"Але є перешкоди. Треба дати відповідь на ті справи, які є в судах. Чи добровільне рішення Тимошенко. І відповідь лежить у площині знаходження компромісу за участю Тимошенко. Суд і Тимошенко можуть дуже швидко дати відповідь на це питання", - сказав Янукович.

Він також сказав, що не має претензій до Луценка.

"Юрій Віталійович, я радий вас бачити. У мене немає застережень, що ми з вами в одному приміщенні за столом ведемо розмову", - зазначив Янукович.

На питання Олексія Гараня про те, що зараз немає юридичних перешкод для помилування Тимошенко, тому всі справи, що знаходяться в судах, ще не винесли вироків, Янукович відповів, що сам хоче звільнити екс-прем'єра.

"Це цілком природно, що ви ставите це питання, що це вас хвилює. Ні, напевно, такого приладу, такої можливості поміряти, у кого більше бажання: у вас, у мене. Я хочу сказати, що у мене бажання не менше, ніж у вас. Ми з вами в цьому союзники", - сказав він.

Раніше ряд європейських політиків у Брюсселі нагадав українській стороні, що без вирішення проблеми екс-прем'єра Юлії Тимошенко шанси на підписання угоди про асоціацію вкрай низькі. Різко проти підписання документа без завершення питання Тимошенко виступає Німеччина. На поступки з цього питання готові йти тільки представники Польщі та Литви, уточнив віце-президент ЄП Яцек Протасевич. Але й він підкреслює, що позиція деяких політиків залишається непохитною

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: Янукович . звільнити Тимошенко.зале | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]