Вт, 2024-03-19, 07:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:28
Японські діти задля порятунку душі голіруч чистять унітази
Інші останні Новини світу
Більшість людей воліє терпіти потребу сечовипускання, аби не не відвідувати громадських клозетів. Проте члени токійської організації "Туалетні солдати" (Benjyo Soujer) добровільно навідуються в убиральні заради очищення душі. У неділю о 6-й ранку біля станції метро в Токіо збираються дорослі і діти. Вони - члени організації "Туалетні солдати", і їхня мета полягає в ретельному прибиранні тутешнього туалету, пише FederalPost

Група з 35 добровольців заходить у приміщення, призначене для справляння природних потреб, і починає обробляти унітази, пісуари, раковини, стіни і підлогу різними мийними засобами. За півтори години клозет стає чистіший, ніж у день свого відкриття. Однак 35 японців не є помічниками місцевої адміністрації.

За словами добровольців, ретельне очищення вбиралень схоже для них з ритуальним обмиванням, що нагадує практики буддійських ченців. Таким чином одні з них знаходять мир у своєму серці, інші "випускають пару" перед майбутнім робочим тижнем.

Засновник організації "Туалетні солдати" - 45-річний Масаюкі Магоме (Masayuki Magome ) - переконаний, що щотижневе прибирання туалетів позитивно впливає на всіх членів групи, зокрема і на дітей.

"В принципі, екскременти - це те, що виходить з нашого тіла, тому ми (дорослі) не вважаємо їх чимось брудним і заохочуємо тих, хто чистить унітази голими руками. Для членів нашої організації така діяльність - ритуал очищення духу, допомагає утримувати душевний спокій".

До його слів приєднується програміст Сатоші Ода (Satoshi Oda), який регулярно бере участь у "ритуальному обмиванні": "Раніше я приходив, бо хотів працювати заради загального добра. Тепер я відвідую збори через веселу дружню атмосферу. Мені подобається моє хобі".

Однак, незважаючи на наполегливу працю "туалетних солдатів", у суспільстві до них ставляться не надто добре. Прикметно, що першим, хто постраждав від незвичайного захоплення, став засновник організації - його дружина не схвалює недільних чищень клозетів, через що в сім'ї Масаюкі виникають конфлікти.

Але лідер добровольців продовжує свою діяльність, оскільки вважає, що в його занятті "є якась синергія на користь змін" .

Як зазначає сайт Oddity Central, він сподівається, що молоде покоління не тільки оцінить їхні зусилля, а й прийме нову "туалетну" філософію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: порятунку душі, унітази, Японські діти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]