Сб, 2024-04-20, 14:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:41
Конкурси краси для неповнолітніх у Франції заборонили
Інші останні Новини Європейського Союзу
В кінці цього тижня, в ході обговорення законопроекту про рівність прав чоловіків і жінок, Сенат Франції проголосував за заборону конкурсів краси, проведених серед неповнолітніх. За закон проголосували 196 сенаторів, проти - 146, повідомляє DNA.

Заборона означає, що ні на сценах престижних залів, ні на телеекранах більше не з'являться "міс принцеси", "міс бутони" та інші "міні-міс", які не досягли 16 років. Законопроект, запропонований Шанталь Жуанно, передбачає покарання у вигляді двох років позбавлення волі і штраф до 30.000 євро для тих, хто організовує або проведе такий конкурс, передає NEWSru.co.il.

На думку Жуанно, неповнолітні дівчатка не повинні брати участь у комерційних акціях з "відверто сексуальним підтекстом".

Однак далеко не всі згодні з таким рішенням. Зокрема, організатор конкурсів "Міні-таланти" та "Міс Зернятко" Мод Шевальє помітила, що вона є прихильницею певних меж, встановлюваних для дитячих конкурсів, однак виступає проти тотальної заборони на них.

"Ми не повинні позбавляти дівчаток шансу відчути себе принцесою, - сказала Шевальє. - У статуті конкурсу" Міс Зернятко "на трьох сторінках розписані правила, що забороняють оцінювати учасниць за фізичними параметрами, а також використовувати на сцені макіяж, підбори і купальники". Вона зауважила, що заборона на конкурси краси серед неповнолітніх загрожує і її "Міс Зернятко", який не є "змаганням красунь", незважаючи на те, що дівчатка-учасниці, дійсно, демонструють журі свої таланти і чарівність. Останній такий конкурс з великим успіхом пройшов у грудні минулого року.

Нагадаємо, що вперше питання про необхідність заборонити конкурси краси серед неповнолітніх було піднято в 2010 році, коли у французьких ЗМІ з'явилися фотографії 10-річних дівчаток, що розгулюють по подіуму з макіяжем і в туфлях на високих підборах.

Перші конкурси краси серед дітей були проведені у Франції наприкінці 90-х років. При цьому, організатори стверджували, що ідея проведення таких змагання була "імпортована" ними із США. Практично відразу дитячі психологи заявили про небезпеку і неприпустимість таких конкурсів серед тих, кому ще не виповнилося 16 років.

Зазначимо, що в Ізраїлі національні конкурси краси серед неповнолітніх не проводилися ніколи.

Нагадаємо, в жовтні 2011 року Little Miss World виграла 11-річна харків'янка: вона не їсть солодкого, обожнює макіяж і мріє про свій бізнес в Англії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: конкурси краси, неповнолітніх, Франції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]