Чт, 2024-04-25, 22:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
Марков про звичаї у ПР: залякують втратою бізнесу і мандату
Інші останні Політичні новини
Ігор Марков, якого Вищий адміністративний суд України позбавив депутатського мандата, заявляє, що фракцію Партії регіонів у парламенті тримають у страху. Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі.

Виданню "Комерсант-Україна" Марков заявив: "На засіданнях фракції мене не критикували. Мені півроку у відкриту погрожували керівники Партії регіонів. прийде час, і я обов'язково розповім, які розмови у мене були і з ким, у тому числі і з керівниками країни".

"Весь цей процес (позбавлення мандата - ред.) Пов'язаний з одним: фракцію Партію регіонів в парламенті тримають виключно на страху. На страху втрати мандата, відбирання бізнесу та інших питаннях. І просто на мені вирішили показати всім іншим:" Хлопці, або будете тиснути кнопки, як ми скажемо, або з вами станеться теж саме". Я знав настрої у фракції, я знав, що мене підтримують Олег Царьов, Вадим Колесніченко, Нестор Шуфрич, і впевнений, що 90% фракції партії регіонів теж! Просто багато там бояться висловлювати свою позицію", - додав він.

"Мій опонент (на виборах - ред.) - Представник Партії регіонів, який програв представнику опозиції... Вони визнали підсумки виборів. Не було жодного судового позову, який оскаржував результати цих виборів. Тому говорити, що через рік міліція перерахувала протоколи... Вони самі і попсували", - сказав він.

Марков поскаржився, що в суді йому відмовили у праві на справедливість.

"Мої адвокати попросили суд, внесли клопотання, витребувати відеозапис підрахунку голосів. Скрізь велося відеоспостереження. Попросили: візьміть в ЦВК запису і подивіться, як вівся підрахунок голосів, опитаєте хоча б одного члена комісії. Нам у цьому клопотанні було відмовлено. Мені відмовили в праві на справедливість", - зазначив він.

"Я обов'язково звернуся до Європейського суду. Хочу щоб Європа подивилася, з ким має справу", - додав політик. "Я запевняю, що повернуся в зал парламенту - або через рішення ЄСПЛ, або через нові вибори, якщо вони будуть призначені!".

"Я перейшов в опозицію до існуючого режиму - і партія "Батьківщина" разом зі мною. І ми будемо піднімати громадську думку південного сходу України - виборців, яких зрадила Партія регіонів зі своїм керівництвом. Ми будемо розгортати повномасштабну інформаційну кампанію", - сказав він.

"Я підтримую опозицію в боротьбі з існуючим режимом. Можна скільки завгодно сперечатися про політику, але є фундаментальні речі - парламентаризм, судова система. А сьогодні це все підпорядковано телефонному праву. Ось у чому жах!", - Додав Марков.

Нагадаємо, у "Батьківщині" вважають, що рішення Вищого адмінсуду про позбавлення мандата Маркова є свідченням знищення парламентаризму в Україні.

Кармазін виживає депутатів - підшукує собі "місце" в Раді - нардеп

Народний депутат від Партії регіонів Олександр Стоян вважає, що колишній депутат Юрій Кармазін, за позовами якого позбавили мандатів уже трьох нардепів, розправляється над мажоритарними депутатами у пошуках "місця" у Раді для себе.

"Це помста своїм колегам депутатам, або це помста ЦВК, може, пан Кармазін шукає собі містечко на мажоритарному окрузі і знайшов у Одесі, і виступив проти Маркова. А хто наступний у списку Кармазіна?" - Заявив Стоян в ефірі 5 каналу.

За його словами, успіх позовів Кармазіна пов'язаний з тим, що за наполяганням опозиції до виборчого законодавства була внесена норма про зберігання виборчих бюлетенів протягом п'яти років.

"Суд справедливості" може відібрати мандати як у "регіоналів", так і в опозиції - політолог

Віктор Янукович намагається побудувати систему рівності перед законом. Тому нардепи, як від опозиції, так і від влади не застраховані від позбавлення мандата.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Володимир Цибулько коментуючи рішення Вищого адмінсуду позбавити мандата "регіонала" Ігоря Маркова.

"Не виключно, що суд справедливості буде продовжуватись по інших округах і по відношенню до інших депутатів Верховної Ради. Практика Кармазіна пошириться ще на ряд округів", - розповів він.

На запитання, з яких причин можуть бути судові позови експерт відповів: "Поки що фальсифікації. Але тут іншої причини бути не може, бо тоді знову почне діяти принцип вибіркового правосуддя проти якого жорстко заперечує Євросоюз".

На думку Цибулько, зараз Україна починає уникати вибіркового правосуддя.

"Позбавлення мандату "регіонала" є свідченням того, що президент пробує вибудовувати систему рівності перед законом, як для опонентів, так і для союзників. Держава починає ставати державою, коли правова система доступна для всіх її членів. Це свідчення того, що все-таки державний апарат робить все, щоб зближуватися з Євросоюзом. Це свідчення того, що суди стають більш незалежними, коли політична орієнтація нічого не означає. Вважаю, що всі інститути української держави повинні демонструвати бажання належати до Євросоюзу", - розповів політолог.

Нагадаємо, 12 вересня Вищий адмінсуд за позовом колишнього нардепа Юрія Кармазіна позбавив Маркова мандата. Кармазін зумів довести, що на виборах в окрузі 133 Одеси близько 6 тис. протоколів були сфальсифіковані на користь Маркова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: Марков, пр, звичаї, залякують втратою бізнесу і мандату | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]