Вт, 2024-04-23, 14:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:15
Міністерський кейс із секретними документами британський прем'єр забув в поїзді
Інші останні Новини Європейського Союзу
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, імовірно, лишив без нагляду свій міністерський кейс із секретними документами під час нещодавньої поїздки в потязі, пише в понеділок РІА "Новости" з посиланням на британське видання Daily Mirror.

Видання опублікувало фотографію неназваного британського громадянина, зроблену ним у суботу в поїзді Лондон - Единбург, в якому також їхав Кемерон. На фотографії зображено так звану червону валізку з написом "прем'єр-міністр". Такі кейси, крім глави уряду, є також у міністрів. Вони використовуються для транспортування секретних робочих документів. На фотографії видно, що валізка лежить на столі без нагляду, при цьому в замок вставлено ключ.

Автор знімку розповів виданню, що він йшов по вагонах в пошуках свого місця і побачив Кемерона у вагоні-ресторані. Пройшовши далі, він виявив на столі в одному з наступних вагонів червону валізку прем'єра, що лежала без нагляду, і безперешкодно зробив знімок.

Як пише газета Guardian, згідно зі спеціальною настановою, що вийшла в 1999 році, міністри і прем'єр-міністр зобов'язані гарантувати конфіденційність секретних робочих документів, що є в кейсі, коли вони використовують громадський транспорт. Суворі правила використання кейса нерідко ставлять політиків у прикре становище. Так, у 2008 році міністр праці та пенсійного забезпечення Джеймс Пернел (James Purnell) був змушений принести публічні вибачення за те, що залишив у поїзді конфіденційне листування зі своєї валізки.

Нагадаємо, в 2012 році Девід Кемерон забув свою доньку в пабі, виявивши пропажу дитини аж удома.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: поїзді, міністерський кейс із секретними до, британський прем'єр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]