Пт, 2024-04-19, 15:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:54
На боротьбу з лісовою пожежею Каліфорнія витратила 89 млн доларів
Інші останні Новини світу
Лісова пожежа в районі Йосемітського національного парку в американському штаті Каліфорнія дорого обходиться платникам податків.

Заходи боротьби з великою лісовою пожежею обійшлися місцевій скарбниці вже в 89 мільйонів доларів, повідомляє РИА "Новости".

Пожежа, що почалася ще 17 серпня, поширилася, за даними Федерального лісового управління США, на площі більше, ніж 100 тисяч гектарів, і стала третьою найбільшою лісовою пожежею в історії Каліфорнії.

Зараз пожежа локалізована на 80%. Більше, ніж 3,4 тисячі пожежників продовжують боротьбу з вогнем. Очікується, що пожежники зможуть остаточно побороти стихію з початком осіннього сезону дощів, однак у найближчі дні прогнозується спекотна й суха погода.

Раніше повідомлялося, що пожежа почалася через багаття, незаконно розведене мисливцем. Стихія знищила 111 будов, у тому числі більше, ніж 30 приватних будинків. За оцінками місцевої влади, сума збитків від пожежі без обліку витрат на роботу пожежних служб може скласти десятки мільйонів доларів.

Лісові пожежі - поширене явище для Каліфорнії. У липні владі довелося евакуювати шість тисяч осіб через лісові пожежі, які почали загрожувати населеним пунктам через зміну вітру.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 917 | Додав: adminA | Теги: 89 млн доларів, боротьбу, каліфорнія, лісовою пожежею | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]