Вт, 2024-04-16, 07:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
Немає доказів застосування Сирією хімікатів з ФРН для створення зброї - Меркель
Інші останні Новини Європейського Союзу
Уряд Німеччини не має доказів того, що хімікати "подвійного призначення", які постачалися з ФРН до Сирії, використовувалися цією країною для виробництва отруйної речовини зарин.

Як пише РІА "Новости", про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель в інтерв'ю телеканалу ARD.

Минулої середи німецька телерадіокорпорація ARD повідомила про те, що Німеччина в 2002-2006 роках постачала до Сирії хімікати "подвійного призначення", які можуть бути використані, зокрема, для виробництва зарину. ARD посилається на відповідь федерального міністерства економіки на запит парламентської фракції Лівої партії. Відповідні постачання схвалювали як уряд Герхарда Шредера, так і кабмін під керівництвом Ангели Меркель.

Зокрема, йдеться про постачання в Сирію 90 тонн фтористого водню і 12 тонн біфториду амонію.

"За всіма наявними в мене відомостями, вони (хімікати - ред.) були використані в мирних цілях. Для виробництва, наприклад, зарину вони не використовувалися", - сказала канцлер в ефірі ARD. За її словами, німецький уряд у свій час забезпечив належний контроль за застосуванням поставлених до Сирії хімікатів.

Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявляла, що Німеччина не братиме участі у військовій операції, яку можуть розпочати США в зв'язку з даними про застосування хімзброї в Сирії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: Сирією хімікатів, створення зброї, Меркель, ФРН, доказів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]