Чт, 2024-03-28, 17:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:43
Олеську газову площу Івано-Франківськ дозволив Chevron розробляти
Інші останні Економічні новини
Депутати Івано-Франківської обласної ради на сесії у п'ятницю підтримали проект угоди про розподіл продукції з компанією Chevron, дозволивши розробку Олеської газової площі. Про це йдеться у відповідному рішенні облради, передають "Українські новини".

З 81 присутнього на засіданні за схвалення рішення проголосували 62, проти - 1, утрималися - 11 (всього в облраді - 114 депутатів).

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, присутнього на сесії, Кабмін при підготовці проекту повністю врахував 14 внесених поправок облради і 34 – частково.

Нагадаємо, 17 червня Кабмін продовжив термін укладання угоди про розподіл продукції з компанією Chevron Ukraine BV по Олеській газовій площі до 24 серпня 2013 року.

Як відомо, 24 січня 2013 року в Давосі було підписано угоду між компанією Shell і "Надра Юзівська" про розподіл продукції від видобутку нетрадиційного газу на Юзівській ділянці.

Shell та Сhevron будуть видобувати газ не самі, а з українськими партнерами - спільними підприємствами, створеними НАК "Надра України" (90%) та маловідомою компанією "СПК-геосервіс" (10%).

Для цього "Надра України" і "СПК-геосервіс" утворили компанії - ТОВ "Надра Юзівська" та ТОВ "Надра Олеська". Саме з цими фірмами ділитимуть гроші та газ транснаціональні корпорації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: Олеську газову площу, Chevron, Івано-Франківськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]