Сб, 2024-04-27, 01:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:10
Опозиція називає закони про євроінтеграцію фальшивкою
Інші останні Політичні новини
Заступник голови партії "Батьківщина", народний депутат Андрій Пишний заявляє, що жоден із шести внесених до розгляду Верховною Радою на 4-6 вересня так званих євроінтеграційних законопроектів не входить до переліку вимог ЄС.

Про це Пишний заявив в інтерв'ю телеканалу ТВi 3 вересня, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Жоден з названих законопроектів не входить до переліку вимог ЄС", - зазначив Пишний. З-поміж них він назвав законопроект про внесення змін з приводу виконання судових рішень, "який легалізує невиконання соціальних зобов'язань, навіть тих , які підтверджені судом", проект закону щодо повноважень Рахункової палати, а також проект закону про гарантії незалежності суддів, "який фактично підпорядковує судову систему президенту".

Крім того, законопроект про єдиний митний тариф, за словами Пишного, має дуже суперечливий стосунок до євроінтеграційного пакету.

"Тоді як примітний законопроект про введення безвізового режиму з Європейським Союзом, так само як і законопроект, який стосується корупційної політики, запропонований опозицією, - проігноровано ", - обурюється депутат.

Крім того, як зазначив Пишний, правляча більшість також відмовляється розглядати законопроекти, спрямовані на реформування виборчого законодавства, як це потрібно згідно зі звітом ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив, що розгляд євроінтеграційних законопроектів - головне завдання парламенту поточного тижня. Як зазначив Рибак, 4-6 вересня Рада розгляне 6 законопроектів, які необхідно схвалити напередодні підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Батьківщина" не підтримуватиме фальшивих євроінтеграційних законів - Аваков

Фракція ВО "Батьківщина" не буде голосувати за "липові" євроінтеграційні закони. Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Арсен Аваков.

"Три умови Євросоюзу, які озвучені, які повинні бути вирішені в найближчі дні: свободу політичним в'язням (свободу Юлії Тимошенко) - ми цього вимагаємо, ми на це розраховуємо, ми бачимо до цього всі підстави;

нова ситуація з правоохоронними органами, зокрема новий закон про прокуратуру; і, нарешті, виборче законодавство - вибори в Києві і в п'яти округах", - заявив Аваков.

За його словами, у всіх цих ситуаціях фракція "Батьківщина" буде "компетентно голосувати" за всі євроінтеграційні закони.

"Але коли я кажу "компетентно", це означає, що під маркою євроінтеграційних законів ми не будемо голосувати за "липу". І тут ми будемо дуже чітко працювати з нашими колегами з ПР, від комуністів, від будь-яких фракцій", - зазначив Аваков.

У той же час він підкреслив, що в "Батьківщині" не бачать можливості потрапити в Європу за наявності політичних в'язнів.

Литвин назвав законопроекти про інтеграцію лобістськими

Під виглядом євроінтеграційних процесів через Верховну Раду намагаються протягнути лобістські законопроекти, заявив в ефірі "5 каналу" позафракційний депутат Володимир Литвин у вівторок, 3 вересня.

"Викликають деякі питання - що ми маємо на увазі, коли говоримо про євроінтеграційні закони. Бо складається ситуація, коли необхідно просунути якесь рішення - потрібно обізвати цей закон євроінтеграційним, і за нього тоді не читаючи голосують", - заявив Литвин.

Депутат також вважає, що прикладами таких законів є нова редакція Митного кодексу та митний тариф.

"Наприклад - проект закону про внесення змін, нова редакція Митного кодексу, митний тариф. Там простежуються спроби протягнути певний бізнесовий інтерес", - підкреслив депутат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1164 | Додав: adminA | Теги: закони, євроінтеграцію, опозиція, фальшивкою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]