Пт, 2024-03-29, 13:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:12
Пам'ятник тіні Пушкіна з'явився в Одесі
Інші останні Новини з регіонів України
Влада Одеси таємно від громадськості відкрила художню інсталяцію "Тінь Пушкіна", яка виконана на тротуарній плитці на розі вулиць Рішельєвської і Дерибасівської.

Про це в четвер, 26 вересня, повідомляє Lenta.Ru з посиланням на "Новий регіон".

Урочиста церемонія відбулася на п'ять годин раніше призначеного часу – о 10-й ранку, а не о третій годині дня, як планувалося, уточнює "Думская.net". Заступник мера Одеси Марія Єременко повідомила, що керівництво міста пішло на такі заходи через "обурення групи громадських працівників".

Проти "Тіні Пушкіна" раніше виступили активісти організації "Молодіжна єдність" і ліворадикальної Прогресивної соціалістичної партії України. Вони наполягали на тому, що подібний пам'ятний знак (зображений на тротуарі) образливий для поета, і обіцяли зірвати його відкриття.

Вже після того, як "Тінь Пушкіна" була розміщена на тротуарі, біля неї зібралася група активістів. Вони провели мітинг, на якому пригрозили "зламати" пам'ятний знак, після цього вони пішли геть.

Напередодні невдоволені інсталяцією громадські працівники зобразили на тротуарі фігуру мера Одеси Олексія Костусєва з кувалдою і пообіцяли, що подібні зображення в подальшому можуть з'явитися по всьому місту.

В Одесі крім "Тіні" вже є два пам'ятники Пушкіну (на однойменній вулиці і Приморському бульварі).

"Тінь" російського класика з'явилася в місті з ініціативи організаторів щорічного літературного фестивалю "Пушкінська осінь в Одесі".

Автором двометрової "Тіні Пушкіна" є скульптор Олександр Князик. Він встановив у свій час пам'ятник Володимиру Висоцькому біля Одеської кіностудії, який, за інформацією ЗМІ, також викликав неоднозначну реакцію громадськості.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: одесі, пам'ятник тіні Пушкіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]