Вт, 2024-04-23, 09:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:32
Першу нафту з найбільшого у світі родовища отримав Казахстан. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
У Казахстані отримали перші барелі нафти з найбільшого у світі родовища Кашаган. Загалом запаси оцінюють у майже 5 млрд барелів. Родовище розташоване на півночі Каспія, у казахстанських територіальних водах.

Експерти також називають Кашаган одним з найпроблемніших родовищ у світі. Видобуток нафти тут виходить надзвичайно дорогим. Спочатку обсяг інвестицій оцінювали у 10 млрд доларів, але цифра зросла у 5 разів.

"Вже витрачено багато грошей, отже, аби відбити їх, компаніям доведеться добувати багато, але майже нічого не інвестувати. Видобуток оцінюють у 400 тис. барелів на день, отже чистий прибуток можна чекати лише за 10-12 років,” – говорить Алєксандр Назаров, аналітик Газпромбанку з нафтогазового сектора.

Промисловий видобуток тут планували розпочати ще у 2005 році. Але проект затримався через технічні проблеми та конфлікт між урядом Казахстану і іноземними інвесторами. Так, через кригу у морі та шторми замість звичайних бурових платформ довелося будувати штучні острови. Сиру нафту з Кашагану відправлятимуть на переробку до Самари, а потім експортуватимуть через Новоросійськ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: найбільшого у світі родовища, нафту, відео, казахстан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]