Чт, 2024-04-18, 13:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
Помста за Сирію: Іран нацькує іракців на американські посольства
Інші останні Новини світу

Влада США перехопили повідомлення про те, що Іран збирається атакувати американські посольства в Іраку в разі початку військової операції в Сирії. Про це пише The Wall Street Journal.

Атакувати посольства повинні будуть озброєні угруповання іракців, які підтримують Іран. Відповідний наказ, як уточнює видання, їм надійшов від керівництва елітних іранських військ, Корпусу вартових ісламської революції.

За даними американських спецслужб, до атаки на посольства також готуються в "Хезболлі". Їхньою метою може стати представництво США в Бейруті.

Американська влада, пише газета, вже підготувалася до можливої евакуації дипломатів. Для цих цілей США використовує свої кораблі, зосереджені в Середземному і Червоному морі.

Іран вже не вперше погрожує заступитися за Сирію, зазначає The Wall Street Journal. Зокрема, Тегеран пообіцяв "знищити" Ізраїль у разі американської операції проти режиму Башара Асада. Можливої помсти американці також побоюються з боку сирійців, які проживають у США. За даними ЗМІ, ФБР посилило нагляд за ними.

Військову операцію в Сирії американська влада почала готувати після того, як 21 серпня у передмісті Дамаска від застосування хімічної зброї загинуло близько 1,4 тисячі осіб. США і низка європейських країн звинуватили в цьому президента Башара Асада, який зі свого боку поклав відповідальність на повстанців. Американський президент Барак Обама заявив про готовність завдати удару без санкції Ради безпеки ООН, а тільки з дозволу Конгресу.

Обама вимагає у Пентагону розширити список цілей у Сирії

Обама висунув Пентагону вимоги щодо удару по Сирії. Президент США зажадав збільшити кількість цілей для удару коаліції американських і французьких військ, а також вивчити можливість задіяння в операції сил ВПС, пише 6 вересня New York Times з посиланням на джерело в Білому домі.

За словами джерела, йдеться про розширення списку з 50 сирійських об'єктів, спочатку складеного французькими військовими. При цьому для того, щоб уникнути непередбачуваних наслідків, планується уникнути ударів по місцях імовірного зберігання хімзброї, використання якої стало підставою для проведення операції.

Цілями коаліції можуть стати частини армії Сирії, нібито відповідальні за проведення хіматаки, яку планували її штабні підрозділи, а також артилерійські і ракетні батареї, які безпосередньо завдали удару.

Начальник Об'єднаного комітету начальників штабів Мартін Демпсі заявив, що до списку потенційних мішеней входять бази ППО, які розглядаються як засіб захисту хімічної зброї.

Крім того, Білий дім вперше порушив питання про участь в операції військових літаків США і Франції задля ураження конкретних цілей. Раніше планувалося, що ударів по Сирії буде завдано крилатими ракетами, якими оснащено американське угруповання ВМС в Середземному морі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: Помста, іракців, американські посольства, Сирію, Іран | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]