Пт, 2024-03-29, 11:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:17
Протекціонізм по-українськи: з 1 вересня діє утильзбір на авто
Інші останні Економічні новини
Закон про введення утилізаційного збору на автомобілі, ухвалений Верховною Радою на початку липня, у неділю, 1 вересня, набув чинності. Утильзбір додасть до ціни ввезених в Україну автомобілів від 5 тисяч до 60 500 грн, залежно від об'єму двигуна і віку.

Збір для для імпортних авто буде розраховуватися згідно з базовою ставкою 5,5 тисяч гривень та спеціальним коефіцієнтом. Збір для електрокарів (крім гібридних авто) і малолітражок ( з об'ємом двигуна до 1 л) буде розраховуватися з коефіцієнтом 0,86 ( 1,72 - для б/у авто старше трьох років). Такі автомобілі додадуть до митної вартості 4,7 тисяч гривень (б/у - 9,5 тисяч грн).

Автомобілі з моторами від 1 до 2 л будуть обкладатися збором в 7 370 грн. ( 14740 гривень - для старих авто), а з двигуном від 2-х до 3-х літрів - 14 тисяч гривень ( 28 тисяч гривень - для старих авто).

З іномарок з двигунами від 3-х до 3,5 л стягуватимуть 19 тисяч грн. і 38 тисяч грн. - З автомобілів старше трьох років. Найвищий коефіцієнт буде застосований до автомобілів з ​​обсягом більше 3,5 л. З кожного такого автомобіля імпортеру доведеться заплатити в казну 30 тисяч гривень ( 60,5 грн. Для б/у авто).

Імпортери платитимуть збір на митниці, при ввезенні авто. Компанії, що збирають транспортні засоби на території України, зобов'язуються утилізувати автомобілі самостійно, через створення утилізаційних потужностей для переробки автомобілів.

Європейський Союз попередив, що не потерпить утилізаційного збору в Україні. "Якщо Україна введе утилізаційний збір, це рішення буде мати дуже серйозний вплив на наші двосторонні економічні відносини. Тому ЄС висловив надію й очікування, що Україна зробить все можливе для того, щоб цей закон не набув чинності" , - повідомили в представництві ЄС в Україна в липні. Незважаючи на попередження , Янукович підписав закон - правда, з одним застереженням : уряд має внести до нього поправки, які передбачають уніфікацію ставки утилізаційного збору для всіх авто.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1197 | Додав: adminA | Теги: авто, 1 вересня, утильзбір, Протекціонізм по-українськи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]