Сб, 2024-04-20, 17:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:14
Радянський союз без Радянського союзу - колишній ідеолог Кремля розповів про мрію Путіна
Інші останні Політичні новини
У президента РФ Володимира Путіна є політична мрія і "надзавдання" широкого об'єднання "історичних земель" навколо Москви, відтворення імперії СРСР з якимось новим обличчям. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" 29 вересня заявив російський політтехнолог, екс-радник президента Путіна Гліб Павловський.

Так, відповідаючи на запитання ведучого, чи є конфлікти та суперечки між Москвою та Києвом щодо вибору – ЄС чи Митний союз – результатом того, що Путін став замислюватися, як і ким він увійде в історію, і що об'єднання з Україною - його "надзавдання", Павловський зауважив: "Радше це його політична мрія".

"Для Путіна, та й для Єльцина останніх років (пішов з посади президента РФ у 1999 році), існувала мрія широкого возз'єднання, створення Радянського союзу без Радянського союзу - тобто без ідеології і тоталітарних надмірностей", - пояснив експерт.

"Але Росія пропонує мало конкретних програм об'єднання, і сила ЄС у тому, що члени Євросоюзу пропонують більше опрацьованих варіантів, програм, сценаріїв. Хоча я не впевнений, що раптове об'єднання України і Євразії може бути так само успішним, як раптове зближення України з Європою через асоціацію, яка однак для України досить двозначна", - зазначив Павловський.

"Ми не виділяємо і не створюємо зон особливої уваги - інвестиційної, політичної, тому що є проблема делімітації, яка має дипломатичний бік - не проведено розмежування по території води, землі. Але при цьому немає й культурної, психологічної делімітації - ми як і раніше, надто ж у Росії, не відчуваємо кордону. Не тільки міжнародного, а й культурного", - додав Павловський.

Коментуючи питання, скільки часу може тривати процес усвідомлення, що Україна і Росія - вже не єдине ціле, він зазначив: "Має пройти не просто час, а змінитися одне-два політичних покоління, щоб ми змогли спокійно, тверезо і раціонально обговорювати, що ми хочемо робити разом, а чого - не хочемо".

4 вересня президент Росії назвав росіян і українців "одним народом" і заявив: "Що б не відбувалося і куди б Україна не йшла, ми все одно колись і десь зустрінемося". Він також стверджував, нібито в перебігу Першої світової війни і революційних подій після неї ніколи не порушувалося питання про відокремлення України.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: мрію Путіна, ідеолог Кремля, без Радянського союзу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]