Ср, 2024-04-24, 14:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:59
Рейтинг: вчені намацали найерогенніше місце в людському тілі
Інші останні Новини світу науки і технологій
Науковці визначили, що ступні є найменш привабливою частиною людського тіла. Такого висновку дійшли дослідники, вивчаючи зв'язок між сексуальним потягом і головним мозком. Дослідження, проведене Університетом Бангор спільно з Університетом Вітватерсранда в Йоганнесбурзі, показало, що з погляду сексуальної привабливості ступні цікавлять людей найменше.

Результати, які розвінчали загальноприйняту теорію про те , що ноги мають чуттєву зв'язок з статевими органами, були опубліковані в журналі "Кортекс" ( Cortex ) , пише FederalPost.

Дослідники виявили, що чоловіки мають майже стільки ж ерогенних зон, скільки і жінки, що суперечить загальновизнаним уявленням. "Багато людей вважають, що жіноче тіло всіяне ерогенними зонами, а у чоловіків вона лише одна, - каже професор психології Олівер Тернбулл з Університету Бангора. - Ми довели, що це геть не так. У жінок число таких зон, можливо, тільки дещо більше".

На думку науковців, результати, які були отримані в результаті опитування 800 осіб у Великобританії і Південній Африці, вийшли навдивовижу послідовними, і дали змогу абстрагуватися від раси, статі та сексуальної орієнтації.

Найпопулярнішою частиною тіла виявилися геніталії, потім губи, вуха, внутрішня поверхня стегна і лопатки. "Правдивість нашого дослідження підтверджується тим, що його результати були однакові на двох дуже різних континентах", - додав професор Тернбулл.

Це в свою чергу передбачає, що такі зони визначаються на рівні підсвідомості, а не на основі культурного чи життєвого досвіду. Отримані результати дозволяють науковцям припустити, що сексуальні реакції і дотик контролюються різними ділянками мозку.

"Жіночі журнали по всьому світу протягом багатьох років друкували напівсирі дослідження на цю тему, ми ж хотіли, щоб наше було повноцінним. Ми прагнули з'ясувати, чи справді за обидва з цих почуттів відповідають одні і ті ж сенсорні рецептори", - додав Тернбулл.

Ґрунтуючись на результатах проведеного дослідження, науковець припускає, що сексуальними реакціями можна керувати шляхом ізоляції ділянки кори головного мозку. Хоча Тернбулл визнає, що підтвердити його підозри досить важко.

Науковці з Університету Саїтама поблизу Токіо дійшли висновку, що чоловіки і жінки сприймають секс по-різному. Дослідники стверджують, що зони мозку, які відповідають за статеву поведінку у ссавців різних статей, розрізняються за розміром, а отримання сексуального досвіду позначається на будові мозку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1045 | Додав: adminA | Теги: найерогенніше місце, людському тілі, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]