Ср, 2024-04-24, 06:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:39
Сирія звинувачує українців у боротьбі проти Асада
Інші останні Новини світу
Посол Сирії в Україні Мохамед Саїд Акіль заявляє про участь громадян України у війні в Сирії на боці опозиції. Про це він повідомив, відповідаючи на запитання журналістів на прес-конференції, присвяченій ситуації в Сирії, повідомляють "Українські новини".

Посла запитали, чи може він підтвердити інформацію про те, що на боці опозиції беруть участь громадяни України, зокрема кримські татари. "Серед терористів є представники 83 країн, у тому числі з України", - сказав посол.

При цьому він зазначив, що не може назвати приблизну кількість українців, які беруть участь у війні на боці опозиції.

Він розповів, що опозиціонери спалюють тіла вбитих бойовиків, тому в таких умовах важко вести якусь статистику.

Нагадаємо, Україна виступає за використання міжнародних політико-правових механізмів для вирішення конфлікту в Сирії. Також Україна виступає проти військового втручання в ситуацію в Сирії.

Громадянська війна в Сирії триває вже два роки: повстанці домагаються повалення президента Башара Асада, який не бажає відмовлятися від влади за жодних обставин. За цей час її жертвами стали вже понад 70 тисяч людей.

Посол закликає народ України висловитися проти бомбардувань Сирії

Мохамед Саїд Акіль закликає український народ висловитися проти зовнішнього втручання у внутрішні справи Сирійської держави. "Загроза нападу США та їхніх союзників на Сирію з кожним днем зростає, але ми сподіваємося, що голос розуму запанує над голосом зла... Я закликаю український народ висловитися проти військового втручання в Сирії", - сказав Саїд Акіль.

Він нагадав при цьому, що президент України Віктор Янукович висловлювався категорично проти втручання у внутрішні справи Сирії й виступав за мирне врегулювання проблеми політичним шляхом, шляхом переговорів.

За словами посла, заява про застосування й саме застосування хімічної зброї проти сирійського народу є одним із підготовлених сценаріїв Заходу, який був задіяний після того, як інші методи підкорення Сирії не спрацювали.

Саїд Акіль підкреслив, що факт першого застосування хімічної зброї в Сирії був зафіксований 19 березня, і міжнародна комісія ООН дійшла висновку, що винуватцями тієї агресії стали так звані повстанці, а не урядові війська.

"Те, що наш уряд може застосувати хімічну зброю проти власного народу, це маразм і нісенітниця", - підкреслив посол.

На запитання, чи зможе сирійська армія протистояти вторгненню іноземних військ, якщо воно відбудеться, він відповів: "Ми вже 2,5 року воюємо з міжнародним тероризмом, і ми можемо захистити себе й чинитимемо опір".

Відповідаючи на запитання, наскільки безпечно українцям перебувати на території Сирії, Саїд Акіль запевнив: "Протягом цього конфлікту кілька українських делегацій їздили до Сирії. Є, звичайно, "гарячі точки", куди не радив би потрапляти. Я не знаю, що буде після 9-го числа, але на даний момент у багатьох районах спокійно й життя йде нормальним чином".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 899 | Додав: adminA | Теги: боротьбі проти Асада, Сирія, українців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]