Чт, 2024-04-18, 23:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:53
Стартував фільм про засновника компанії Apple в українському прокаті
Інші останні Культурні новини
З 19 вересня в українському прокаті стартувала біографічна екранізація історії створення корпорації Apple - "Джобс".

Біографія засновника Apple відома більш-менш кожному - якщо не в деталях, то вже напевно в загальних рисах. Тому абстрактному глядачеві, який прийде на сеанс, цікаво перш за все, яким саме епізодами приділили увагу творці фільму. Картина охоплює понад чверть століття - зі студентських років Джобса (якого грає Ештон Катчер) і до анонса плеєра iPod в 2001 році, повідомляє Lenta.ru.

Отже, епізоди з біографії Джобса: майбутній засновник Apple відрахований з коледжу, але ходить на заняття з каліграфії, оскільки йому сподобалася дівчина, яка теж їх відвідує. Джобс приймає LSD з друзями, бродить полями, розмахуючи руками, і заглядає у вічність. Джобс їде в Індію з приятелем. Джобс винаходить відеогру Breakout (що, до речі, не зовсім вірно) і отримує перший великий гонорар. У гаражі прийомного батька Джобс створює крихітну компанію, яка раптово стає надуспішною.

Щоб Джобс не видався зовсім вже святим божевільним, який ширяє над світом, творці фільму намагаються його приземлити - виставити таким собі поганцем. Глибоко копати не стали: Стів, наприклад, виганяє з дому вагітну молоду дружину, обманює власного приятеля і колегу Стівена Возняка (Джош Гед) і виявляється черствим і бездушним, коли мова заходить про кар'єру його колишніх друзів у Apple.

Період з 1985-го по 1996-й - тобто ціле десятиліття, протягом якого Джобс зростав як керівник, - у фільмі практично повністю проігноровано.

Ештон Катчер, який виконує головну роль, старанно копіює характерну ходу і жести Джобса. Тому глядачі можуть дізнатися, що творець Apple смішно перебирав ногами і відчував неприязнь до взуття.

"Джобс" - це свого роду подорож через епохи. У картині показані чотири десятиліття - точніше, їх невеликі шматочки, в яких все ж можна розгледіти, що за минулі роки змінювався далеко не тільки зовнішній вигляд Стіва Джобса. Трансформація технологій - неймовірно захопливий процес, особливо для того, хто ще пам'ятає, як у 1980- х намагався збирати саморобний комп'ютер, керуючись інструкціями з журналу "Юний технік".

У цьому сенсі "Джобс" - фільм неймовірно ностальгічний і досить оптимістичний: адже Джобс і Возняк теж спочатку паяли щось у себе вдома, а потім з цього виросла ціла імперія. Раніше повідомлялось, що співзасновнику компанії Apple Стіву Возняку не дуже сподобався фільм "Джобс". Він вважає, що фільм вийшов непоганим, але не настільки, щоб він міг рекомендувати його до перегляду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: засновника компанії Apple, українському прокаті, фільм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]