Пт, 2024-04-19, 07:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:22
Тимошенко може захворіти на рак. Померла сусідка по камері
Інші останні Кримінальні новини
Партія "Батьківщина " наполягає на негайному проведенні комплексної діагностики організму екс-прем'єра Юлії Тимошенко в умовах незалежної від української системи охорони здоров'я клініці у зв'язку зі смертю колишньої сусідки екс-прем'єра по Лук'янівському СІЗО Світлани Макеєвої.

В оприлюдненій в середу , 11 вересня, заяві партії зазначається , що колишній керівник управління Київської міської держадміністрації Світлана Макєєва , яка в 2011 році кілька місяців перебувала в одній камері з екс -прем'єром, померла від раку шлунка. У зв'язку і з цим , "партія серйозно стурбована інформацією про смерть Світлани Макеєвої".

Свою стурбованість у "Батьківщині" пояснили тим , що під час спільного перебування в слідчому ізоляторі Макєєва періодично харчувалася тим, що було приготовлено в СІЗО і теоретично могла б приймати і Тимошенко.

"Причини виникнення хвороби, через яку не стало Світлани Макеєвої, до цього часу не вивчені досконально. Тому ми не можемо виключати, що рак шлунка міг розвинутися, в тому числі і через систематичні спроби отруєння", - заявили в партії.

У "Батьківщині" нагадали, що у самої екс -прем'єра в Лук'янівському ізоляторі, і після цього в Харкові кілька разів проявлялися симптоми невідомої хвороби. "Зокрема, на її тілі з'являлися множинні гематоми загрозливих розмірів, етіологія яких так і не була з'ясована" , - йдеться в заяві.

Враховуючи це, в партії наполягають на "негайному проведенні комплексної діагностики організму Юлії Тимошенко в умовах незалежної від української системи охорони здоров'я клініки, оскільки довіряти вітчизняному МОЗ взагалі, а особливо в умовах підозри на систематичне отруєння, немає сенсу".

У той же час, в "Батьківщині" зазначили, що Тимошенко та її рідні протягом усього часу ув'язнення " приймають всі доступні заходи безпеки". Зокрема, з першого дня арешту екс-прем'єр приймає тільки ту їжу, яку їй передає сім'я.

Нагадаємо, 17 червня захисник екс-прем'єрки Сергій Власенко заявив, що у Юлії Тимошенко стався "жорстокий рецидив", у зв'язку з яким вона не може встати і не може ходити.

1 липня дочка Юлії Тимошенко Євгенія заявила, що екс-прем'єр потребує термінового проведення операції.

"В результаті клінічного обстеження, яке провели німецькі лікарі з Charité, вони встановили, що у зв'язку з погіршенням здоров'я моєї мами з рецидивом болі в спині, пов'язаної з грижею, вони рекомендують операцію, яка запобіжить проявам рецидивів у майбутньому", - заявила вона.

2 липня лікарі берлінської клініки Charité підтвердили, що вважають за доцільне проведення оперативного втручання у випадку Тимошенко.

ЗМІ з посиланням на джерела у столичних медичних колах писали, що у спеціальному центрі клініки "Шаріте" готують палату для Тимошенко. Президент Віктор Янукович заявляв, що виїзд на лікування Тимошенко за кордон може відбутися лише в рамках закону. А голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції Григорій Немиря стверджував, що Тимошенко може виїхати на лікування до 15 вересня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: захворіти на рак, тимошенко, померла сусідка по камері | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]